Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

A felsőoktatási dolgozók támogatják a HÖOK demonstrációját

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) támogatásáról biztosítja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) szerdai budapesti demonstrációját - közölte az FDSZ szerdán az MTI-vel.
Mint írták, "a felsőoktatásban dolgozók úgy érzik, hogy az universitas szellemében a hallgatók és oktatók közösségének egységesnek kell lenniük a magyar felsőoktatás megújulása, a színvonalas oktatás biztosítása érdekében".

A közleményben kifejezésre juttatják: azt várják az oktatási államtitkárságtól, hogy a felsőoktatási törvény elfogadása után a hozzá kapcsolódó rendeletek megalkotásakor hallgassa meg az érintettek véleményét, és vegye figyelembe a javaslataikat.

A HÖOK szerdára a fővárosi Deák térre hirdetett figyelemfelkeltő akciót és virrasztást "a magyar oktatás védelmében", Mentsük meg az oktatást a f(AGY)haláltól! mottóval. A budapesti demonstráció egy országos rendezvénysorozat nyitóállomása.

Nagy Dávid, a szervezet elnöke korábban az MTI-vel közölte: a felsőoktatási törvény elfogadása után megkezdődött a hozzá kapcsolódó rendeletek megalkotása, ennek eddigi sajnálatos következményei a felvételi keretszámok átgondolatlan csökkentése és a diplomások jogait korlátozó hallgatói szerződés bevezetése.

A megmozduláson a rendelkezésekkel kapcsolatos állásfoglalást tartalmazó anyagot osztanak a szervezet képviselői az érdeklődőknek, járókelőknek. Az akció célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a kormány oktatáspolitikájában rejlő veszélyekre, és lehetőséget teremtsen az érintettek véleménynyilvánítására - mondta a hallgatói szervezet vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ideiglenes diákigazolvány helyett sorszámozott igazolás a vonatokon

Ideiglenes diákigazolvány helyett az oktatási intézmény által kiadott, sorszámozott igazolást kell… Tovább olvasom