Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

A felsőoktatási törvénykoncepció visszavonását kéri a Societas

Budapest - A Societas az új felsőoktatási törvény koncepciójának visszavonását kéri Hoffmann Rózsa oktatási államtitkártól.
Oroszvári Péter, a baloldali fiatalokat tömörítő szervezet alelnöke szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján szedett-vedettnek nevezte az egyetemeket és főiskolákat érintő változtatásokat, amelyek szerinte nem foglalkoznak a felsőoktatás valódi problémáival, köztük például a hallgatói létszám folyamatosan csökkenésének megállításával.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője hangsúlyozta: a november 27-re a Papp László Sportarénába tervezett politikai nagygyűlésükön az ellen is fel kívánják emelni a hangjukat, hogy a kormány intézkedései rendkívül nehéz helyzetbe hozzák a pályakezdő és gyermektelen fiatalokat.

Olvasóink írták

 • 2. achilleus 2010. november 20. 19:17
  „1. hozzászólás szilléri 2010.11.20. 17:29
  Ezek kampányoltak annak idején a tandíj bevezetése MELLETT.
  Külön honlapjuk is volt, ahol napi 24 órában győzködték az odatévedőket, hogy milyen szép és jó dolog a tandíj, a pécsi aktivista (később képviselőjelölt) pedig feljelentette a pécsi HÖK-ösöket, mert politizálásra (tandíj elleni kampányolásra) használták az egyetem épületét." "Egy országos jelentőségű jogszabálysértésre szeretném felhívni a figyelmüket, amit a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája követett el országszerte, az állam összes felsőoktatási intézményében! Ugyanis olyan plakátot helyeztetett ki engedély nélkül valamennyi egyetem és főiskola összes karára és épületébe, amely választási plakátnak minősül, mert a plakát tartalmazza a népszavazás megjelölését, a népszavazás dátumát, és egy olyan felhívást, hogy szavazzon nemmel a tandíjra az, aki látja ezt a plakátot. Ezért a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, illetve az egyes egyetemek, karok hallgatói önkormányzatai jogsértést követtek el, és súlyosan megszegték a népszavazás rendjét, és súlyosan befolyásolták a választópolgárokat. Ezen okból, kifogást nyújtottam be a Baranya Megyei Területi Választási Irodához, amely kifogásomat a Területi Választási Bizottság elnöke az egész országra kiterjedő választási jogszabálysértés vélelmezése okán áttett az Országos Választási Bizottsághoz. - Üdvözlettel,
  Pécs, 2008. március 6. - xxx István" http://www.pecsiujsag.hu/index.php?aid=15664&p=article
  ----- Na ezek akarják a hallgatókat "megvédeni".”
 • 1. szilléri 2010. november 20. 17:29
  „Societeas !
  Komcsi vagy zsidó gittegylet ???????? Kik ezek ?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

57 milliárd forinttal többet adna jövőre az agráriumnak a Jobbik

A Jobbik 57 milliárd forinttal több forrást biztosítana agrárcélokra a jövő évi költségvetésben. Tovább olvasom