Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

A férfiak rendetlensége

A férfiak másként érzékelik a rendetlenséget, mint a nők, vagyis a hölgyeknek teljességgel fölösleges korholniuk életük párját, ha szalad a lakás – erről nem ők, hanem az agyuk tehet.
Michael Gurian amerikai pszichológus szerint a férfiak agya kevésbé érzékeny, vagyis a teremtés koronái kevésbé fogékonyak a részletek iránt, mint a hölgyek. Ez az oka annak, hogy a férfiak kisebb jelentőséget tulajdonítanak a pornak, vagy a rendetlenségnek, mint hitvesük. Michael Gurian meglátásait a Mire gondolhat? Hogyan működik a férfi agya? (What Could He Be Thinking? How a Manís Mind Really Wokrs) című könyvében tette közre. Mint mondja, szeretne segíteni a nőknek abban, hogy jobban megértsék az erősebb nem képviselőit. Művét elsősorban az emancipált nők nemzedékének szánja, akik abban a hitben nevelkedtek, hogy a sikeres házasság érdekében elsősorban a férfiaknak kell alkalmazkodniuk.

– Általános vélekedés szerint a házasságok amiatt bomlanak fel, mert a párok eltávolodtak egymástól. Szerintem viszont sokan agyuk strukturális sajtosságai miatt a társas lét helyett inkább a magányra vágynak – véli a szerző, aki – legalábbis állítása szerint – „agyszkenneléssel" képes megállapítani, hogy valóban szerelmes-e egymásba egy szerelmespár, vagy sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szükségállapotot rendeltek el Csehországban

A havazás miatt legalább 15 ezer háztartás maradt áram nélkül Dél-Csehországban. A hóviharban számos… Tovább olvasom