Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

A fiatalok körében

a laptop hódít

Napjainkban átalakulóban vannak a számítástechnikai szokások. Az eddig helyhez kötött asztali számítógépeket egyre inkább felváltják a könnyen hordozható, fejlettebb laptopok.
Győr belvárosában néhány PC-üzletet látogattunk meg, ahol meglepő és fontos információkat kaptunk. A már előbb említett laptopok főként a fiatalok körében elterjedtek. Van olyan üzlet, ahol a vásárlók nyolcvan százaléka főiskolás, illetve egyetemista.
Máshol az eladók szerint az idősebb korosztály is szívesen vásárol PC-eszközöket. Sok idős ember a technika ezen vívmányával tartja a kapcsolatot távoli szeretteivel. Egy idős néni például azért vásárolt komplett rendszert, beleértve az internetet, hogy többet látogassa kedvenc unokája és időzzön nála.
Januártól megszűnt a sokak számára anyagi könnyebbséget jelentő Sulinet-program. Ezt a kedvezményt maximálisan kihasználták a megszüntetés előtti utolsó napokban. Sokan még ma is betérnek az üzletekbe a Sulinet-kedvezményeket keresve.
A vásárlók többsége az ár alapján választ számítógépet és nem veszi figyelembe a gép tudását. Ha valaki igazán korszerű akar lenni, évente érdemes egy újra beruházni, mivel a ma megvásárolt gép helyett már holnap kapható a többet tudó. Ennek ellenére vannak olyan munkahelyek, ahol a fejlesztés nem dominál. Például a könyvelőszakmában egy tíz éve vásárolt rendszerrel tökéletesen végezhető ma is a munka.
A fejlesztők állandó gépcserére szeretnék buzdítani a felhasználókat. A közeljövőben a Microsoft olyan új termékekkel rukkol elő, amelyeknek elengedhetetlen feltétele lesz a korszerű és fejlett számítógép. Ha lépést szeretnénk tartani a korszerű számítástechnikával, érdemes sokat tudó és megbízható gépeket vásárolni, hisz az árnál fontosabb a minőség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűrővizsgálat

Az Erzsébet-kórház emlőszűrő centruma (Sopron, Győri út 15.) mammográfiás szűrővizsgálatra várja… Tovább olvasom