Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

A Fidesz-frakció üdvözli a kormány jövő évi adócsökkentési terveit

A Fidesz-frakció üdvözli a kormány jövő évi adócsökkentési terveit, mivel a 2014-es adótörvények jelentősen mérséklik a kiskeresetű családok adóterheit - közölte Rogán Antal frakcióvezető pénteken.
Közlése szerint 2014-es év a kiskeresetű családok adócsökkentésének éve lesz: a legalacsonyabb jövedelmű családok az egészségügyi- és nyugdíjbiztosítási járulékok után is igénybe vehetik a családi adókedvezményt, ezzel 260 ezer család jut többletjövedelemhez, az idei évhez képest összesen 53 milliárd forinttal több maradhat náluk.

Rogán Antal hangsúlyozta, hogy egy minimálbért kereső, két gyermeket nevelő szülő havonta több mint 4000 forinttal, egy három gyermekes szülő pedig 16 ezer forinttal kereshet többet 2014-ben. Egy 6 éves gyakorlattal rendelkező, három gyermeket nevelő pedagógus közel 25 ezer forinttal magasabb jövedelemhez jut 2014-től - tette hozzá.

A frakcióvezető közleményében jelezte, hogy a kormány adócsökkentési terveit, melyek elsősorban a kiskeresetű családok mindennapjait könnyítik meg, a Fidesz-frakció támogatni fogja.

Olvasóink írták

 • 4. Roland1000 2013. október 18. 10:29
  „És ők tartják magukat az ország elitjének. Hát közlöm, hogy gróf Széchenyi István, Kossuth Lajos és had ne soroljam..., na ők az ország elitje voltak. Ők az életüket is szívesen odaadták volna a hazájukért, és azon voltak, hogy az ország felvirágozzon. Na igen, azok más idők voltak, kicsit több volt a hazafias érzés. Mert az is kéne a képviselő urakba, egy jó nagy adag, akkor talán nem hazudoznának ezerrel a kampányolás alatt. Kit érdekelne a rezsicsökkentés, ha normális fizetést kapna a melós? Akkor ki tudná fizetni a rezsijét, a megélhetést, a banki hiteleit... De a havi 60-70-80-ból mit lehet csinálni, urak?

  És azon is fel vagyok háborodva, amikor egy nagyságos úrhoz odamegy egy riporter, hogy a választókat érdeklő, azokat érintő kérdésre választ kapjon, a képviselő meg nagyképűen belenevet a kamerába, és közli, hogy nem áll módjában válaszolni, és egyébként is bokros teendője akadt. Adná a jó Isten, hogy az ilyennek sok szabadideje kerekedjen, és ne kelljen az ország ügyeivel, a megbízásunkból semmit se tennie, mert nem kerül oda... Adná a jó Isten!”
 • 3. Roland1000 2013. október 18. 10:19
  „És itt volt 3 és fél év..., miért nem csökkentették az adókat? Ja, hogy mert akkor még nem közelegtek a választások? És miért nem most azonnal csökkentik az adókat? Ja, hogy mert ígérni könnyebb?

  Ez az ország nagyon nagy bajban van, és arra nincs pénz, hogy a beteg, nyomorék emberek megkapják a támogatást, arra sincs pénz már sok éve, hogy a családi pótlékot emeljék, bezzeg focistadionokra, meg a nagyságos képviselő urak rongyrázására, meg milliós fizetésére, meg arra a szájtáti romára, aki havi milláért még csak meg sem szólal, csak bambul abból a had ne írjam milyen fejéből, miközben sok ember belenyomorodik a munkába, és akkor sem tud tisztességes megélhetést biztosítani a családjának, megóvni a gyerekét attól, hogy nélkülözzön!

  Na én hányok ettől, de hogy őszinte legyek, én már az összes politikustól hányok. Meg attól is, ahogy a Parlamentben viselkednek, ahogy egymásra acsarkodnak, ahogy egymással beszélnek - sokszor azzal a kevés nővel, akit inkább a tenyerükön kellene hordaniuk, mert a sok érzéketlen közé beszorult egy kis érzelem -, és mindezt anyagi jólétben teszik, a csóró, nyomorgó, nehézségekkel küzdő emberek millióinak szeme láttára, füle hallatára. És eszükbe nem jut elszégyellni magukat, hanem feljelentgetnek, ahelyett, hogy intelligens ember módjára viselkednének. A seggük alatt milliós autók, az otthonaik sok tízmilliót érnek, és úgy viselkednek, mint...., ajaj, le sem írom.”
 • 2. Roland1000 2013. október 18. 10:12
  „Megveregetik a saját vállukat, pedig gyerekek éheznek, nélkülöznek ebben az országban, családok alól húzza ki a bank a talajt, az otthont, a melósok éhbérért dolgoznak, sokan családostól hagyják el az országot - és egyre többen -, mert itthon éhen döglenének, az évtizedek óta trafikból élőktől vették el a biztos megélhetést - akár idősödő, vagy rokkant emberektől -, visszamenőleges hatállyal törvénykeztek - és mit műveltek a magyar emberek Alkotmányával -, a rokkant egészségügy helyett a béna fociba ölik a milliárdokat, úgy csökkentenek rezsit, hogy közben emberek kerülnek utcára a szolgáltatóktól, és azok az emberek adják a megélhetésüket a kormány nagy programjáért -, "a pofánkba vágta a képviselőjük, hogy mindenki annyit ér, amennyije van" - remélem, hogy a keveset érők majd nem a fideszre fognak szavazni -, és van pofájuk önmaguk vállát veregetni... Na de, a magyar ritka nagy birka, úgyhogy nyerhetnek..., na meg az is igaz, hogy választási lehetőség sincs. Egyik kutya, másik eb.”
 • 1. csonakos 2013. október 18. 09:30
  „Vajon eddig ez miért nem jutott eszükbe? Jövőre a haverok újabb kedvezményeket kapnak? Sehol Európában ilyen gyorsan nem nyilt az olló mint hazánkban a szegények és a gazdagok között! Többmillió ember él szegénységben hazánkban! Több százezer gyermek naponta csak egyszer eszik ha van iskola! Hol vannak itt a két, háromgyrekes családok? Épp most készülnek valamit tenni, - három év után - hogy a gyermekvállalás ne legyen szegényedési kockázat! Nagy baj van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rába és a Pick idén a legkiválóbb hazai márka

A MagyarBrands díját a az üzleti ágazatban a Rába, a fogyasztói szektorban a Pick kapta. Tovább olvasom