Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

A Fidesz-kongresszus megerősítette Orbán jelölését

A Fidesz kongresszusa megerősítette a párt miniszterelnök-jelöltjeként Orbán Viktort, kormányfőjelölt-helyettesként pedig Mikola Istvánt. A jelölteket nagy többséggel támogatták a küldöttek.
21 nap van hátra a választásokig, pontosabban a változásig - nyitotta meg a Fidesz rendkívüli kongresszusát Varga Mihály. A párt gazdasági kabinetjének vezetője kiemelte: a szövetség programja, melyet a cselekvő nemzet programjának nevezett, hárommillió ember javaslatainak ötvözete, nem pedig csak egy emberéé.

Varga Mihály ezután ismertette a program 10 sarokpontját. Ezek a teljes foglalkoztatás megteremtése, a hazai vállalkozások és a vidék támogatása, a magyarországi cigányság oktatási és munkavállalási lehetőségeinek bővítése, a hívők egyenjogúsága, a fogyatékosok támogatása, valamint annak segítése, hogy a nők össze tudják egyeztetni a családalapítást és a munkát, és hogy a fiatalok munkához és otthonhoz jussanak.

A küldöttek által leadott 1342 szavazatból 1334 támogatta Orbán Viktor miniszterelnök-jelöltségét. Mikola Istvánt a küldöttek által leadott 1274 szavazatból 1211 támogatta. A kongresszus ezzel elfogadta a március 11-i országos választmány erről szóló javaslatát.

A félelem nélküli Magyarország jegyében április 2-ra a budapesti Kossuth térre hirdetett nagygyűlést Orbán Viktor.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje elmondta: azokat várják a Parlament elé, akik félelem nélküli Magyarországot akarnak. Legyen ez a magyar szolidaritás napja - fogalmazott Orbán Viktor. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton szintén áprilisi 2-ra hirdetett nagygyűlést a köztársaság védelmében.

***

Kuncze Gábor egy sajtótájékoztatón megjegyezte: megütközéssel hallotta, hogy Orbán Viktor a köztársaságot csak ruhának tekinti a nemzet testén. A harmadik köztársaság és a demokrácia védelme, intézményeinek erősítése alapvető feladat, erős érdekünk, hogy a köztársaság egyre stabilabb és erősebb legyen - mondta az SZDSZ elnöke Miskolcon.

***

Az MSZP nem nagykoalíciót akar, hanem összetartást, összefogást, saját céljainak megvalósítására. Hiller István pártelnök a köztelevízió reggeli műsorában beszélt. A Fidesz vasárnapi kongresszusán nyilvánosságra kerülő programjáról úgy vélekedett: a szocialisták továbbra is a saját programjukról kívánnak beszélni, amivel a még bizonytalanok szimpátiáját szeretnék megszerezni.

(Krónika hírszolgálat, MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milosevics halálával lezárul egy korszak

Szabadkán a Szerb Szocialista Párt helyi irodáján kívül semmi jele annak, hogy gyászolnák Szlobodan… Tovább olvasom