Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

A Fidesz a többi párttal együtt spórolna az EP-választásokon

A Fidesz négypontos javaslatot készít az európa parlamenti (EP) választási kampány olcsóbbá tétele érdekében - jelentette be Répássy Róbert szerdán Budapesten.
Az ellenzéki politikus elmondta: javaslataik szerint a pártok köteleznék magukat, hogy csak a közszolgálati médiumokban hirdetnek a kereskedelmi médiumokban nem, hogy közösen meghatározott kiadási korlátot szabnak meg, hogy átlátható kampányszámlát vezet be minden párt és csak onnan költ a kampányban, illetve hogy a kormány nem költ közpénzt kampányra.

Répássy Róbert hangsúlyozta: hamarosan elkészülnek az írásos javaslataik, amiket ezután elküldenek az EP-választáson résztvevő pártoknak, mint tárgyalási alap. A Fidesz szeretné, ha a javaslatai törvényi szintre emelkednének, azonban ha ez nem sikerül, akkor legalább egy pártok közötti megállapodásban rögzítenék ezt a négy pontot. Répássy szerint még januárban megkezdődhetnek a tárgyalások.

Olvasóink írták

 • 4. comet 2009. január 14. 15:02
  „Az ország társadalmi válságban van aminek legérzékenyebb vetülete a lakosságot folytogató gazdasági válság. Az ugynevezett kontraszelekció azaz az urambátyám típusú vezetői kiválasztódás már a szocializmusban is jelentős károkat okozott, rendszerváltás után ez nem hogy visszaszorult de maffia szerű képződményekké fejlődött.
  Amíg a becsületes boldogulás feltételei nincsenek megteremtve és a végzettség, szakképesítés sok esetben inkább hátrány mint előny, addig bármiféle spórolás és pénzügyi intézkedés csak bohóckodás.
  Ezen háttér megteremtésén kéne agyalni, mégha a jelenlegi politikai ´elitet´ tekintve a feladat paradoxonnak tűnik is.”
 • 3. achilleus 2009. január 14. 14:40
  „Ugye Gyurcsány azért nem tett egy hivatalos látogatást a közt. elnöknél decemberben, mert elfogadták a költségvetést? Ehhez képest (nyilván D. Strauss-Kahn, IMF-elnök látogatása hatására megvilágosodva) ma reggel már így nyilatkozott a 2009-es költségvetésről (megjegyzem január, azaz első hó 14-e van):

  "Idén a gazdaság visszaesése 2-3 százalékos lehet a decemberben elfogadott 2009-es költségvetésben rögzített 0,9 százalékos GDP-csökkenés helyett - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán az m1 Napkelte című műsorában. A kormányfő szerint nem lehet elmozdulni az egyensúlyi pályáról, de ezen túlmenően egyetlen szám sincs kőbe vésve. Hozzátette: a világgazdasági kilátások lényegesen rosszabbak annál, mint amit ősszel látni lehetett, a hazai infláció pedig kisebb lesz a vártnál, ezért mindent újra kell tervezni."

  Nem az lenne inkább a legtakarékosabb megoldás, ha az országgyűlési választásokkal együtt rendeznénk?”
 • 2. N.P. 2009. január 14. 14:34
  „A FIDESZ és tőbb párt - melyek is azok? Elképesztő, hogy ilyen ellenzékünk van és sajnos a kormánypárt sem különb.”
 • 1. Garfield 2009. január 14. 14:27
  „Ehh, ennyire nincs pénze a FIDESZ-nek, hogy megint előhúzta a reklámkorlátozós kártyát? "Ha én nem tudok, akkor más se tudjon?"

  Amúgy együtt tudnék vele érteni, csak épp nagyon kilóg a lóláb...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

23 településre nem érkeztek meg a nyugdíjak

Nagykanizsa környékén 23 településen szerdán hiába várták a nyugdíjakat és a küldeményeket. A… Tovább olvasom