Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

A Fidesz az Országgyűlés feloszlatását kezdeményezi

A Fidesz nem tárgyal semmilyen új kormány alakításáról, szerintük új választásokra van szükség.
Az Országgyűlés feloszlatását kezdeményezi hétfőn a Fidesz, hogy így teremtsenek lehetőséget az előrehozott választásra - mondta Navracsics Tibor, a párt frakcióvezetője a párt elnökségének szombati rendkívüli ülése után. Hozzátette: a Fidesz nem tárgyal semmilyen új kormány alakításáról, szerintük új választásokra van szükség.

A Fidesz számításai szerint ha sikerül hétfőn Házszabálytól eltéréssel tárgyalni a parlament feloszlatásáról szóló javaslatot, június 7-én, az európai parlamenti választásokkal egyidőben lehet az új országgyűlési választás. Navracsics Tibor hozzátette, bíznak abban hogy az országgyűlési képviselők többsége a lelkiismeretére hallgat majd, támogatják a parlament feloszlatásáról szóló javaslatot és segít lerövidíteni a jelenlegi "agóniát". Azzal kapcsolatban, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke levélben kérte Orbán Viktortól, hogy a Jobbikhoz hasonlóan a Fidesz is mozgósítsa szimpatizánsait, hogy "az utcáról nyomást gyakorolva" kényszerítsék ki az előrehozott választást, Navracsics Tibor úgy reagált, hogy ők az Országgyűlés feloszlatását hétfőn a parlamentben fogják kezdeményezni.

Az MSZP az emberek szemében már régóta bukott párt, amely még most is azon ügyeskedik, hogy valamiképpen a hatalomban maradhasson - ismertette Navracsics Tibor, a Fidesz elnöksége által elfogadott közleményt. Egy bukott párt ne alakítson kormányt Magyarországon, mivel a válság az emberek életéről szól, ezért az ország új irányáról az embereknek kell dönteniük, nem pedig az MSZP-nek - véli a legnagyobb ellenzéki párt.

Nyakó szerint meglepő a Fidesz reagálása

Az MSZP szóvivője szerint meglepő a Fidesz reagálása Gyurcsány Ferenc bejelentésére. Nyakó István szerint azzal, hogy a Fidesz bejelentette: nem tárgyalnak semmilyen új kormány alakításáról és a parlament feloszlatását kezdeményezik, azzal meghazudtolják 2006 óta hangoztatott álláspontjukat, miszerint bárkivel hajlandóak szövetsége lépni az ország érdekében, csak Gyurcsány Ferenccel nem. Nyakó szerint a Fidesz másik sokat hangoztatott jelszavát kellene az ellenzéki pártnak szem előtt tartania, miszerint "most csak Magyarország számít."Gyurcsány Ferenc szombat délelőtt javasolta az MSZP tisztújító kongresszusának, hogy alakítsanak új kormányt, új kormányfő vezetésével. Gyurcsány Ferenc arra kérte a kongresszust, hogy adjon felhatalmazást a pártelnöknek - amely tisztségről nem mond le - a választmányi elnöknek és a frakcióvezetőnek, hogy kezdjék meg az új miniszterelnök megválasztásának előkészítését: hétfőn tájékoztassák a parlamentet, és kezdjék meg a tárgyalásokat a parlamenti pártokkal. Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője a párt elnökségének szombati rendkívüli ülése után azt mondta: az Országgyűlés feloszlatását kezdeményezi hétfőn a Fidesz, hogy így teremtsenek lehetőséget az előrehozott választásra. Hozzátette: a Fidesz nem tárgyal semmilyen új kormány alakításáról, szerintük új választásokra van szükség.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. madártej 2009. március 23. 07:43
  „Tudod, mit tett az a cigánynak tartott Viktor, akit annyira simpfölsz itt? 2002-ben a 10 leendő EU-tag ország közóül az 1. helyen álltunk. Azóta Eu-tagok vagyunk már, de lecsúsztunk. Lassan a románok is lehagynak minket, nem kicsit, nagyon. 7 esztendő és az előtte volt régebbi 40 év komcsi vezetés semmi értelmeset nem hozott, egyedül az Orbánék ideje volt a kivétel. Pedig nem vettek el üzletet, gyárat, földet senkitől, nem akasztottak föl senkit, nem lőtték a tömeget, nem száműztek százezreket, hanem volt 4 esztendő fejlődés. Nem _4-5%, mint az idén, hanem évi +3-6%-ok voltak a GDP növekedési adatok, 8-9 ezer milliárd Ft adóssággal,ami ma már lenne vagy 18 ezer milliárd FT, miközben eladtak minden mozdíthatót ezek a szoclib. gazemberek a fejünk fölül és nyakló nélkül vették föl mégis az adósságot! (legyen egy olyan marha, aki visszafizeti)”
 • 21. klj_54 2009. március 22. 23:15
  „Kicsit hosszú leszek!
  Most mi lesz velünk?
  Sajnos egyre bizonyosabb a lehetősége annak, amire Grósz Károly elhíresült mondása utalt:
  Vigyázat emberek, ,,jön a fehérterror!"
  Már írtam erről, de egyre aktuálisabb, sajnos:(
  Van egy ,,ellenzéke" hazám parlamentjének.
  Obstruktív, csak a saját párt (és holdudvara) érdekeit tekintő csoportosulás.

  Kikből is áll?
  Olyan polgárokból (bocs, de nem akarom degradálni az EMBER jelzőt!) akik nagy része bizony
  Kádár szekerét tolta! Azaz, a Kádári érában lettek diplomások. Akkor bősz párttagok voltak.
  Nem Kommunisták, mert azok egy értékrend szerint éltek, dolgoztak. Bizony, a nyolcszázezer
  párttag nagy része csak anyagi érdekei miatt lett tagja az MSZMP-nek. Tehát karrier vágyuk
  kiteljesedése végett.

  Ezek a polgárok roppant módon szégyellik múltjukat, éppen ezért csaholó kutya módjára ugatnak
  mindenre, ami múltjukra emlékeztet.

  Hiteltelen percemberek! Politikusaik pedig megélhetési politikusok! (Megélhetési bűnözők?)
  Mert legyünk józanul gondolkodók.
  Mi a fenét kezdene az életben egy kormányfői gyakorlattal rendelkező kezdő jogász?
  Mit tett életében Viktorom a szószaporítás mellett?
  Tudja-e, hogy a munka nem csak fogalom a barkochbában?

  Kövér László anno megfenyegette kollégiumi lakótársait: aki nem elvhű azt megöli!
  Nem mellesleg, ő kötelet ajánlott az embereknek.
  Erre föl a fidesz megsértődött Kuncze Gáborra, mert ciánt javallott azoknak, akik jóval jobb körülmények között élnek, mint mondjuk húsz éve.

  És egy mai gyöngyszem megint tőle:
  ,,Ilyen gazember, senkiházi, prostituált értelmisége egyik országnak sincsen."

  Nagyon tetszik ez az önkritika :)  Szijjártó, a fidesz szó vivője (nem véletlen elírás, mert csak viszi a szót!) bizony évek óta csalja az adót!
  Ugyanis ő kapott egy ,,szolgálati autót" egy cégtől lób@szás fejében, használatra.
  Ezt sem az adójában sem máshol nem tüntette fel! Infó: tévé, újságok, Dávid Ibolya.
  És kérdezném, hogy miből lett neki a semmiből hirtelen ötvenilliós vagyona plusz ingatlanai? (Info:népszabadság 2009.02.12)  Itt van a gazdasági és politikai válság, erre mit tesz a fidesz?
  Bizony jó diákok voltak. Megtanulták gyakorlatban alkalmazni az angol, náci és szélsőbaloldali ideológiákat.
  Azaz: Oszd meg és uralkodj.
  Amelyik párt nem ért velük egyet, azt leszalámizzák, egyenként támadva annak képviselőit.
  Legújabban Orbán pedig már a rasszizmust is elő merte húzni zsákjából, azaz cigányozik!

  No ezért féltem én unokáimat és az országot ettől a csőcseléktől, mely jelenleg bizony a hatalom kapujában áll!”
 • 20. madártej 2009. március 22. 16:55
  „Maci52-bezzeg a csehek a minap csuktak börtönbe, (6évre) egy 87 éves vén komcsi ügyésznőt a viselt dolgai miatt! Mikor lesz már nálunk egy ilyen korrekt világ, hogy a bűn megkapja az érte járó arányos büntit?”
 • 19. maci52 2009. március 22. 15:59
  „Elvtársak,elvtársnők.Gondolkozzatok ha van mivel:40+7 évig nem ment a kormányzás,belebuktatok ezt normálisék beismerik,ti nem.Az összes volt komcsi vezér visszaszivárgott a közéletbe,akkor miről beszélünk.Hívjátok vissza az oroszokat,nyissátok ki a pártirodákat.Vörös Csepel Vezesd a harcot...”
 • 18. Bicebóca 2009. március 22. 15:34
  „navracsics úr /mint nemecsek ernő/ ha az ön csapatából valaki ezt érti! Valaha Önt mint embert tiszteltem,de amióta a fityiszhez csapódva az a kényszerképzete támadt, hogy már ön is valaki, emberként veszik számításba az ön vélelmezett pártjában, hát rá fog jönni , hogy tévedett!Mint ahogy Torgyán dr. is,de már neki is későn jött a felismerés. Mint ahogy szerintem későn fog jönni egyik,másik okostojás hozzászólóéhoz akik nyugodtan szutykolhatnak mert az értelmi képességeiket ez is picit megterheli!”
 • 17. Ferrari 2009. március 22. 15:09
  „Kincsecske lesz jó ideig miről netezni, ha a Fidesz lesz egyszer a hatalmon, hiszen nem lesz egyszerű helyrehozni amit Gyurcsány és csapata elkúrt!
  A netet lehet azért mondjuk le, mert a gatyánk is rámegy majd a mostaniak által felvett kölcsönök visszafizetésére.”
 • 16. kincsecske 2009. március 22. 14:49
  „Én nagyon szeretném már,hogy a Fidesz hatalomra kerüljön. Mert kíváncsi vagyok, hogy akkor a sok elvakult jobboldali kit fog itt fikázni? Oda lesz a játékuk... Juj de várom már, amikor kifogynak az ellenségből. Értelmét veszti a lét maga! Amiért eddig harcoltak megvalósulni látszik! :D:D:D Lehet, le is mondják a net előfizetést. :D:D Tekintve, hogy akkor minden a legnagyobb rendben lesz.”
 • 15. comet 2009. március 22. 08:26
  „12. Tozso- a baj az hogy az MSZP nem akarja kiadni a kezéből a hatalmat csak hát nem tud irányítani. A Fidesz meg nem akarja a nevét adni az MSZP baromságaihoz, érthető okok miatt. Az MSZP a velejéig romlott, nem tudom hogy bármelyikük is fel merné-e vállani a Fletó által kreált kormánynak nevezett mocsok vezetését.
  Az a logikus amit a Fidesz akar, kormány válságkor új kormány kell, nem toldozni foltozni a semmit.”
 • 14. mocskos 2009. március 22. 04:27
  „Mennyi idiota primitiv majom!TE JO ISTEN!”
 • 13. rozator 2009. március 22. 01:36
  „Magyar narancsot a boltokba!Éljen a Pelikán!!Le a többivel!(ciprusi ,görög,spanyol,stb)Én vagyok a hülye!”
 • 12. tozso 2009. március 21. 20:29
  „Ha most választások lennének,akkor az csak arra lennejó,hogy a kampány alatt megint hónapokig nem történne semmi. Most a lehető leggyorsabban új kormány kell,bár Orbánék sajnos megint nem hajlandóak a kompromisszumra.Pedig állítólag Gyurcsánnyal volt bajuk,most itt lenne a lehetőség a híres szakértői kormányra,amit úgy hangoztattak anno.Most beleszólhatnának mindenbe,de nyílván a bomlasztás jobb a céljaiknak.”
 • 11. achilleus 2009. március 21. 20:19
  „8. hozzászólás babuja 2009.03.21. 19:19
  Nem fognak a végkielégítésről lemondani. Ilyenről, pollitikus részéről még nem hallottam. A legolcsóbb megoldás pedig az lenne, ha a két választást együtt tartanánk, ha a hétfői feloszlatás sikerülne, akkor még időben belefér, viszont, ha a gyurcsányi 2 hetes indítványt fogadják el, akkor már nem. És szerintem ez volt Gyurcsány egyik célja ezzel az egész kabaréval, kerül-amibe-kerül.”
 • 10. dodó 2009. március 21. 20:01
  „Ki gondolja komolyan, hogy lemondanának önként 14 havi fizuról, költségtérítésről? Arról már nem is beszélek, hogy a 386-ból legalább 200-an csak kívülről nézhetnék utána a nem nagyon "tisztelt házat".
  Az SZDSZ, a volt MDF, a KDNP és a néhány független örökre elbúcsúzhatna a politikától, ha fél éven belül választások lennének.
  Nagyon erős Fidesz frakció, egy jelenlegihez hasonló MSZP, (igen, mivel kevés, csak három párt jutna be, a rájuk adott viszonylag kevés szavazat több helyet érne) és mintegy 25-30 képviselővel a Jobbik kapna helyet.

  Ki lehet számolni a leadott igeneket, meg lehet jósolni a javaslat sorsát!”
 • 9. tüsök 2009. március 21. 19:22
  „Achilleus
  Tetszik az a fajta mentalitás,hogy csak én vagyok az okos,én értek mindenhez,más váleménye le van sz@rva.
  El lehet gondolkodni az IQ-n.”
 • 8. babuja 2009. március 21. 19:19
  „Senki párti vagyok, így szerintem a végkiélégítésekről mindenkinek le kellene mondani. Az Ep választás nagyon közel van. Kompromisszumos megoldást kell keresni és a legtakarékosabbat.”
 • 7. achilleus 2009. március 21. 19:16
  „6. hozzászólás babuja 2009.03.21. 19:06
  De drága babuja, ha együtt lehetne tartani az EP választásokkal, akkor sokkal kevesebbe kerülne. Amúgy a mostani kormányt mindenképp lecserélik (ez együtt jár a Gyurcsány-javaslattal), azaz kapnak végkielégítést, ha most alakul egy újabb szocialista, azok jövőre újfent kapnak végkielégítést. Ráadásul jövőre mindenféleképpen tartani kell választásokat, akkor úgyis ki kell fizetni a teljesen külön tartandó országgyűlési választások költségeit is. Számoljon ezzel is.”
 • 6. babuja 2009. március 21. 19:06
  „Nem olvasok én semmit, csak megpróbálom reálisan látni, nincs lóvé új választásokra és egy rakás végkielégítésre. Akárki lesz is a hatalmon, minden külföldi árut tiltson ki a polcokról. Amit Mo.-on előállítható ill. megtermelhető azt ne külföldről hozzuk be. Így újra lenne gyár, ipar,termelés-munkahely és kevesebb munkanélküli.”
 • 5. achilleus 2009. március 21. 19:00
  „Nyakónak akár még igaza is lenne, ha nem Gyurcsány Ferencet választotta volna meg újra elnökének az MSZP. Így sajnos, maradt, ami volt, egy ostoba hazudozó még ostobább hazudozója.
  Babuja: Sokat olvas Debreczenit, Nyakó is az ilyeneknek gyártja a 60-as IQ-ra méretezett szövegeit, nem véletlen, hogy ezektől teljesen el tetszett homályosulni. De nem baj, Bokros (vagy akit az szdsz ráakaszt a gyurcsányista pártra), pontosan az ilyen szerencsétleneket fojtja meg először.”
 • 4. rozator 2009. március 21. 18:40
  „Navracsics nem tárgyal!"Ugocsa non coronat"!Meg is van az eredménye!”
 • 3. babuja 2009. március 21. 18:36
  „Durrog a pezsgő Orbánéknál! Nem bír várni egy évet ?
  Az MSZP a kis ujját nyújtja, de a Fidesznek az égész karja kell !
  Most pont erre a választásokra van felesleges pár milliárd forint.
  Inkább ezt a lóvét dobják fel a válságkezelésre.
  Eddig Gyurcsány miatt nem tárgyaltak, most a még nem létező új kormánnyal sem tudnak közös nevezőre jutni. Nem is akarnak ők közös nevezőt senkivel sem, a saját hatalmuk a lényeg. ORBÁN DIKTATÚRA a cél.
  Ha hatalomra jutnak akkor sem lesznek közös munkára alkalmasak, akkor sem változik semmi...Vagy vége lesz a világválságnak mert a Fidesz még Amerikát is kihúzza a szarból.
  Most megint fizethetünk több millió lelépési pént a menesztett ogy.- nek, mert arról senki sem mondana le önként és dalolva.
  Gyurcsány van-válság van, Gyurcsány nincs- válság dübörög az egész világon. De majd a Fidesz ezt is megoldja.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Political Capital: Gyurcsány pozícióját erősíti

Az elemzés szerint az új kormány mögötti többség legvalószínűbb forgatókönyve a volt koalíciós… Tovább olvasom