Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

A Fidesz azonnali vizsgálatot kér a szerdahelyi meccs miatt

A Fidesz követeli, hogy a vasárnapi dunaszerdahelyi focimeccsen történtek kapcsán a magyar kormány lépjen fel a magyar állampolgárok és a magyar nemzetiségűek védelme érdekében és követeljen alapos, minden részletre kiterjedő és független vizsgálatot.
Szijjártó Péter a Fidesz szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: a Magyar Köztársaság kormányának kötelessége megvédeni a magyar állampolgárokat és a magyar nemzetiségű embereket, éppen ezért elfogadhatatlan számukra, hogy még nem szólalt meg az ügyben.

Az ellenzéki politikus bejelentette azt is, hogy az incidens miatt hétfőre kezdeményezik az Országgyűlés rendészeti bizottsága rendkívüli ülésének összehívását is, illetve Schmitt Pál a jövő héten az Európai Parlamentben is fel fog szólalni. A vizsgálatokat segítheti, hogy a Budapesti-, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is küldött megfigyelőket a mérkőzésre.

A Fidesz szóvivője szerint hetek óta tartó folyamatos hergelés előzte meg a dunaszerdahelyi és a pozsonyi focicsapat szombati mérkőzését több szlovák politikus felelőtlennek tűnő megnyilatkozásaival is. Szijjártó Péter emlékeztetett: ahogyan 1992-ben, amikor magyar szurkolókat brutálisan vertek meg szlovák rendőrök egy pozsonyi meccsen, amelyen a Fradi játszott, a helyszínen tartózkodó magyar újságírók tudósításai szerint most szombaton sem láttak indokot a brutális rendőri fellépésre.

Kérdésre válaszolva a Fidesz szóvivője helytelennek nevezte azt, hogy szombat este a szlovák nagykövetség budapesti épülete előtt tiltakozók szlovák zászlót égettek. Szerinte az ilyen reakciók is arra adhatnak okot, hogy a provokációkat igazolják vele.

Olvasóink írták

 • 6. a volt anonym 2008. november 02. 14:34
  „5.-ös !
  Kiket védjenek ?A másik országba, /,úgymondod a másik kommentedben ,másik cikknél írod/átmenő,""szlovákiában játszó focimeccsre "melyre csak magyar szurkoló "mehet ? 1000-1500-an mentek innen zászló lobogtatva ? Na de miért ?
  Miért nem mehet szlovákiában a saját országában a meccsre,szlovák szurkoló ? Ott is beavatkoznak az itteni " magyarok " ?
  Ezeket a provokátorokat védje a kormány ? Ennyien nem oknélkül mentek ki.
  Olvasásra ajánlom a "magyar szurkolókat vertek a szlovák... "cím alatti kommented ULTRÁRÁS1992 -t !
  ,”
 • 5. ULTRAS SZEGED 1992 2008. november 02. 13:50
  „Ha ez egy román vagy szlovák, vagy szerb embertömeggel történik akkor ott a kormány ugrik és védi, segít a polgárain, ITT NÁLUNK EZ ELKÉPZELHETETLEN!

  SZÉGYEN!”
 • 4. csak 1 vélemény 2008. november 02. 13:36
  „Szíjjártó Úrnak e cikk utolsó bekezdésének mondanivalójával egyetértek. Azonban,még nincs tisztázva,kivizsgálva az ügy,a Magyar Köztársaság kormánya nem foglalhat állást.Lehet,a szúrkolók vétettek.Nekik sem szabad mindent.
  Egyetértek az 1.-essel !
  Lehet,hogy a magyar szúrkolók provokálták a rendőrséget,és a szlovák szúrkolókat.”
 • 3. b. komcsi 2008. november 02. 13:28
  „Az ultrák utaztak ki Magyarországról, akiknek lételeme a balhé. És ezeket a garázdákat védi Szijjártó. Kapóra jött neki a dolog, hogy a kormányt szidhassa. Azért kíváncsi lennék arra, ha a szlovákok beleavatkoznának a magyar belügyekbe, akkor mit szólnának a fideszesek!”
 • 2. andress 2008. november 02. 13:22
  „Itt még nem vertek szlovákokat, szerbeket félholtra, ezért elvárható lenne ,hogy ezt ott sem tegyék. Ha viszont megtörténik, akkor igenis cselekedni kell, az Államnak meg kell védeni az Állampolgárait- Nemzettársainkat. Ők csak a megfelelő módon reagáltak a kintről jövő folyamatos hergelésekra. Viszont nem ártana a megfelelő szinteken reagálni a történtekre - EU különböző bizottságai. Azért nem lehet és kell mindent eltűrni!”
 • 1. péteröcsém 2008. november 02. 13:11
  „Azért talán nem kellene hadat is üzenni a szlovákoknak.Azt sem tudjuk,hogy mi is történt.Jó lenne ha Szijjártó úrfi visszafogná magát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF teljes átvilágítására tesz javaslatot Karsai Péter

Az MDF valamennyi alapszerveztének teljes átvilágítására tesz javaslatot Karsai Péter, az MDF… Tovább olvasom