Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

A Fidesz felbontataná a Hospinvest szerződését

A Heves megyei Közgyűlés rendkívüli összehívását kezdeményezi a helyi Fidesz frakció, és indítványozzák, hogy a testület bontsa fel a szerződést az egri megyei kórház üzemeltetőjével, a Hospinvesttel - jelentette be Herman István Heves megyei Közgyűlés fideszes frakcióigazgatója szerdán Budapesten.
Az ellenzéki politikus szerint az ÁNTSZ napokban lezárult vizsgálata igazolta: a kórházat működtető magáncég megszegte vállalt kötelezettségeit, nem tudja ellátni a betegeket.

Az ortopédiai, az infektológiai osztályon, a bőrgyógyászaton, egyes rehabilitációs részlegeken illetve a traumatológiai kézsebészeti ellátásnál jelentős hiányosságokat tárt fel az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Közép-Dunántúli Regionális Intézetének vizsgálata - mondta a tájékoztatón résztvevő Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa. A november 29-e és december 12-e között lezajlott ellenőrzés a legjelentősebb problámát a kardiológiai fekvőbeteg ellátásnál találta, ezért a hatóság fel is függesztette az osztály működését. Csaknem valamennyi felsorolt osztálynál az volt a gond, hogy nincs elég szakorvos, ami az ellenzéki politikus szerint életveszélyes helyzetet teremthet.

Herman István szerint a Hospinvestnek már akkor sem volt elég szakorvosa, amikor októberben megkötötte az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral a finanszírozási szerződést. Tehát azon kívül, hogy nem teljesíti szerződésben vállalt ellátási kötelezettségét még azzal is számolni kell, hogy megtévesztette a hatóságot - tette hozzá.

A frakcióigazgató kérdésre válaszolva azt is elmondta: reményeik szerint még az idén összehívja a jegyző a közgyűlést, ahol megállíthatják a "dölyfös, érdekhajhász privatizációt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Formai hiba - több mint kétszáz diák nem kapott ösztöndíjat

Több mint kétszáz diák támogatási kérelmét utasították el Székesfehérváron a Bursa Hungarica… Tovább olvasom