Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

A Fidesz intenzív, kockázatmentes kampányra törekszik

A Népszabadság szerint tanácsadói óva intik Orbán Viktort a miniszterelnök-jelölti televíziós vitától, a Fidesz kampánya rendkívül intenzív lesz, és megpróbálják alkalmazni az Obama-stáb kampánytechnikáit.
A lap szombati számában egy név nélkül nyilatkozó, Fideszhez közel álló szakértőt idéz, aki szerint a kampányban "kerülni kell, ami kockázatos, így Orbán Viktornak is a miniszterelnök-jelöltek vitáját."

A Fidesz várhatóan „lekopírozza" az Obama-kampány üzenetét - változás, remény - és a technikáit is (adománygyűjtés, sokezres aktivistasereg, személyes kapcsolat), és intenzív lesz a párt internetes kampánya is - írta a Népszabadság.

Olvasóink írták

 • 9. Gazficko 2010. január 28. 23:16
  „Népszava Online - Reflex
  2010.01.25. | 07:13:32

  "Az orbáni aranykorban dudva és muhar lepte be a területet"
  Ilyen volt, ilyen lett
  Hivatalosan is megkezdődött a kampány. Bár Orbán Viktor azt mondta, ők március közepén kezdenek, ehelyett külföldről "lenyúlt" jelszavaik már most olvashatók, gyalázkodó szórólapjaik pedig megjelentek majd´ minden vidéki postaládában. Például azt írják a plakátra, hogy "együtt". De kikkel? Akiket lehazaárulóztak? Vagy elég lesz az ország "megmentéséhez" a Fidesz 2006 óta egyáltalán nem gyarapodott szavazótábora? Pedig úgy nehéz lesz "együtt", hogy az említett szórólapokon azt állítják: tönkretették Magyarországot. Persze, meg is van nevesítve, hogy kik tették: mindenhol a volt és a jelenlegi kormányfő neve, illetve az adott körzet szocialista politikusának neve szerepel.
  Mindez fényesen bizonyítja, hogy a kormánypárt készül "minden idők legmocskosabb kampányára" és nem a Fidesz. Gondolom, érdemes lenne olyan kiállítást rendezni - országosan és helyben -, amely fotókon mutatja be, milyen volt ugyanaz a terület 2002 tavaszán - és milyen most. Csak az állítólagos tönkretétel bizonyítása végett. Egy ország képedne el, ha látná, milyen volt Magyarország út- és csatornahálózata, ahogyan Orbán Viktor átadta az országot, és milyen most. Egy térkép, néhány rövid narancssárga csík, és sok hosszú piros. (Lehetne piros-kék is, ha az SZDSZ nem tagadta volna meg a hét közös esztendőt. A maradék része a teljes nyolcat... Emiatt aztán most vagy az MDF-fel valahogy, vagy sehogy...) Bizonyára sokan megnéznék, hogy a 2002, de különösen 2006 óta több tízmilliárdért felújított debreceni, szegedi, kaposvári, győri, egri, miskolci, békéscsabai, nyíregyházi, székesfehérvári, szekszárdi, pécsi stb.stb. városközpont ilyen volt az Orbán-kormány idején - és ilyen most. Hogy az új szolnoki főiskola helyén préri állt, a Tűzoltó utcai új SOTE-központ helyén lepukkant bérház. Hogy az orbáni aranykorban ugyancsak dudva és muhar lepte be azt a területet, ahol most járóbeteg-ellátó központ épül több olyan országrészben, ahol negyven kilométeres körzetben nem volt orvosi rendelő sem.

  Mondhat bárki bármit: Magyarország példátlan ütemben fejlődött 2002 és 2010 között. Itt azért megjegyezném, hogy mindabból, amit Gyurcsány Ferenc a 2006-os kampányban, az Új Magyarország-programban ígért, az háromnegyed részben vagy már megvalósult, vagy jelenleg épül. Ha a Fidesz nyer, nyárra kiderül: van-e ezermilliárdos azonnali adó- és járulékcsökkentés. Van-e visszaadott tizenharmadik havi nyugdíj. Ezek az ígéretek ugyanis elhangzottak. Mint ahogy 1998-ban is ígértek 400 százalékos egészségügyi béremelést, de nem nőtt. Csak az infláció nyolc százalékkal.

  És ha megint nem tartja be a Fidesz az ígéreteit, ahogy tizenkét éve se tette, jön-e az Orbán takarodj-kórus? És ha igen, abból mi következik majd? Hogy a baloldal nem akar békességet az országban, ráadásul ők jobb, ha nem beszélnek? Vagy amit a Fidesznek szabad volt ellenzékben, azt szabad-e majd a baloldalnak? Legyenek inkább úri fiúk és méltányos ellenzék, hogy válságban nem lehet adót csökkenteni, vagy jöjjön a jeges lehelet a tarkóra? És ha lesz szidalmazó kórus, mit csinál a karhatalom?

  Gréczy Zsolt, a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsadója”
 • 8. flexsnake 2010. január 09. 23:29
  „3. folytatom a mondatot

  csak a Jobbik.. senki más...<moderálva>”
 • 7. Agyalapi 2010. január 09. 21:26
  „Orbán maga a kockázat. Tényleg jobb, ha nem szerepel, mert minden megszólalása szavazatvesztéssel jár. A vége? Három a magyar igazság....”
 • 6. achilleus 2010. január 09. 18:58
  „5. hozzászólás Walaky 2010.01.09. 18:39
  Nyugodj meg, előbb purcan ki a Nap mint vörös óriás, minthogy a bolsevik mentalitás megváltozzon.”
 • 5. Walaky 2010. január 09. 18:39
  „Achilleus, azóta sok víz lefolyt a Tiszán!”
 • 4. achilleus 2010. január 09. 11:10
  „2. hozzászólás Walaky 2010.01.09. 10:35
  Számos kampánytrükköt is ismertetett, kifejtve például: ,,ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit, mert ma már csak ettől mennek el az emberek voksolni." - Nyakó István Nagyváradon. - http://www.erdon.ro/hirek/romania/cikk/oszinte-mszp-s-politikusok-nagyvaradon/cn/news-20080912-03493024
  Amúgy pedig 2002-ben nem a Fidesz szerződtette Ron Werbert, majd 2004-ben sem: http://index.hu/belfold/mszp0407/ - "A "háborút" az MSZP már áprilisban megindítja, "két héten belül visszamegyünk az utcára". "Le kell rohanni az embereket", ahogy a szeptemberi szórólapos kampányban, amikor "megállítottátok az MSZP hanyatlását". A kampányvezetők megkapták még egy hölgy mobilszámát, aki szükség esetén húsz másodperc alatt összehoz egy konferenciabeszélgetést Werberrel vagy Tóbiással. (..) A végén kis vita bontakozik ki a kampány két motorja között arról, hogy áprilisban mikor szállják meg az aktivisták az utcákat. A zárszó Tóbiásé: "Ne legyünk szemérmesek abban, hogyan jutassuk el az üzeneteket a polgárokhoz. Ezen a meccsen fair play díjat nem osztanak. Nem érdekelnek az etikai és a választási kódexek, (...)"”
 • 3. insideman 2010. január 09. 10:56
  „csak a Jobbik.. senki más...”
 • 2. Walaky 2010. január 09. 10:35
  „Egy kezdő jogász akinek van kormányfői gyakorlata, valóban ne álljon le hozzáértőkkel vitázni!
  Még kiderülne, hogy a koronázáson kívül semmi nem jár a fejében.
  Hatalom bármi áron, mert akkor a baráti kőr megint lophat pont úgy, mint nyolc évig a jelenlegiek!

  1. hozzászólás achilleus 2010.01.09. 10:07

  A szocik nem buták!
  Pont a fityisztől lesték el a gyűlöletkeltés mikéntjét!
  Lásd: Gyurcsány személyiségének a megölése, virtuális értelemben.
  Amúgy meg, egyik Qtya a mátyik meg eb!”
 • 1. achilleus 2010. január 09. 10:07
  „Minek is intenzív kampány? Az a szocialistáknak használ, akiik gyűlöletkeltésben nem ismernek határt. Elég hagyni, hogy az emberek tájékozódhassanak és egy kicsit elgondolkozzanak. Ordibálás közben nehéz gondolkodni, tudják ezt az elvtársak is. Miről is van szó, pl. erről (egy komment a jobbklikkről): Tehetetlen Dodó | 2010. január 7. | 20:30
  Én is reménykedem, hogy egyre többen ismerik fel, hogy átverték őket. Ezekkel a szerencsétlenekkel már harmadszor szavaztatták magukat a hatalomba azok, akik a kádár-nosztalgiás butákat felhasználva aztán teljes erőből ellenük kormányoznak (ha egyáltalán szabad ezt a kifejezést erre a tevékenységre alkalmazni).
  Mert ne feledjük: az egész maszop a Jani bácsit visszasírók jóvoltából lehet még mindig hatalmon. Ezeket elbódítják a nosztalgikus vörös drapériákkal, ismerősen zsongító bolsi frázisokkal, a háromhatvanas kenyér indirekt, tudat alatt sugalmazott ígéretével.
  De most jutottunk el oda, hogy kezdik felismerni, hogy míg a klientúra tejben-vajban fürdik, ők egyre reménytelenebbül várják kifizetetlen sárga csekkjeik gyarapodó halma mögül a vörös Kánaán eljövetelét. És hálistennek (?) napról napra újabb és újabb disznóságok bukkannak elő, minek következtében egyre több nyomorult ismeri fel, hogy ezek bizony nem az ő kis vörös kispolgári-társadalom-paródiáját építgetik, hanem kőkemény manchesteri kapitalizmust, latin-amerikai anyagi viszonyokkal."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végéhez közeledik a Cozma-gyilkosság felderítése

A végéhez közeledik a Cozma-gyilkosság felderítése, az eddig elkészült ötven szakvéleményen túl még… Tovább olvasom