Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 29°C Még több cikk.

A Fidesz már holnap hozzálátna az ország újjáépítéséhez

Kövér László szerint a Fidesz és szövetségesei már holnap készen állnak arra, hogy a választók akaratából hozzákezdjenek az ország újjáépítéséhez - hangzott el az ellenzéki párt hét végi kongresszusán.
Visszalépett a Fidesz alelnök-jelöltségétől Schmitt Pál. A politikus döntését a Fidesz-kongresszus küldöttei előtt jelentette be. Visszalépését azzal indokolta, hogy felkérték: vezesse a 2009-es európai parlamenti választási kampányt.

Hozzátette: a kampány irányítása és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztsége olyan feladatokat jelent, amelyek nem teszik lehetővé, hogy alelnök legyen. Schmitt Pál visszalépésével csak négy jelölt maradt a párt négy alelnöki posztjára, akikről holnap szavaznak a küldöttek.

A nap legélesebb felszólalása Kövér Lászlóé volt, aki a Rákosi-korszak rombolásához hasonlította a kormány teljesítményét a reformintézkedéseket, amelyeket hivatalba lépésük óta végeztek. Kövér László azt is mondta, amit már hangsúlyoztak korábban is a Fidesz vezetői, hogy a párt akár már holnap készen állna, hogy átvegye az irányítást, és hozzálásson az ország újraépítéséhez.

Ezen kívül a Navracsics Tibor vezette Jövőnk konferenciasorozat összegzéséről tárgyaltak a küldöttek, illetve lényegében hallgatólagosan elfogadták azt és meghallgatták a párt különböző testületeinek a kongresszusra készített beszámolóit.

A tanácskozáson Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának új elnöke arról beszélt, hogy a határon túli magyar közösségek nem terhet jelentenek, hanem a gazdasági erőt növelni képes esélyt az összmagyarság számára.

Joseph Daul, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője arról beszélt: tudja, hogy Magyarország gazdasági-morális válságban van, amelynek felelőssége a szocialista kormányé.

A Fidesz kongresszusán holnap várhatóan újraválasztják Orbán Viktort pártelnökké, aki egyedüli jelölt a posztra.

(Krónika hírszolgálat)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállították a szemtelen kutyát a moszkvai fociderbin

Elképesztő jelenet szemtanúi lehettek a nézők a CSZKA-Szpartak moszkvai fociderbin. Szerencsére - az… Tovább olvasom