Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

A Fidesz nem elszámolást, hanem leszámolást akar?

A Fidesz nem elszámolást, hanem leszámolást akar, a leszámolás politikája pedig a kisembert teszi kiszolgáltatottá, mindenkit, aki valamelyik fideszes politikusnak útban van - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke.
A párt vezetője közleményében emlékeztetett rá: a nemzeti ünnep előtt szóvá tette, hogy a Fidesz távolmaradása miatt évek óta nincs közös ünnep és annak a reménynek adott hangot, hogy a párt az idén szakít a megosztás gyakorlatával. De - mint írta - nem ez történt, a Fidesz idén is bojkottálta a köztársasági elnököt, a miniszterelnököt, a közjogi méltóságokat, a megjelent '56-osokat és Nagy Imre leszármazottjait.

Hozzátette: a Fidesz szóvivője október 22-én nyilatkozatára "fenyegetéssel válaszolt", amikor azt mondta, hogy "jobb, ha Lendvai Ildikó is tudja, hogy az akkor történtekért előbb-utóbb vállalni kell a jogi, politikai és erkölcsi felelősséget".

Lendvai hangsúlyozta: a rivális politikai pártot jogi szankciókkal, börtönnel fenyegetni Európában példátlan, az csak a diktatúrákban szokás. Mint írta, akik fenyegetnek, sosem elsősorban a politikusokat akarják megfélemlíteni, hanem "mindenki mást, aki az útjukban áll". Hozzátette: ha egy párt szóvivőjének szabad fenyegetőznie, akkor szabad lesz a pártjában a többieknek is.

Mint írta, Fidesz nem azokat akarja "elszámoltatni", akik a jogrend ellen vétenek, mert ha ilyen gyanúja volna, azonnal feljelentést tenne. "Ha ezt most nem teszi meg, annak két oka lehet: vagy maga is tudja, hogy vádjai hazugságok, vagy azt tervezi, hogy hatalomra jutása esetén politikai szolgálójává teszi az ügyészséget és a bíróságot" - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 6. achilleus 2009. október 26. 15:08
  „Részlet egy interjúból, Balsai István volt igazságügy miniszterrel, a Fidesz jogi igazgatójával (Csak azt a részt idézem, amelyen Ldvaj elvtársnőnek különösen el kellene gondolkodnia):

  "- Egyesek már politikai bosszúhadjárat előkészületeiről beszélnek a baloldalon.
  - Mint minden rendes országban, itt is ugyanaz a menetrend: a gyanús ügyeket ki kell vizsgálni, és ha törvénytelenség gyanúja merül fel, akkor az igazságszolgáltatás intézményeihez kell fordulni, ahol majd elbírálják, valóban történt-e jogsértés. Ez nem politikai bosszú, ez a jogállam lényege.

  - Odaát néhányan másképpen látják...
  - Érdekes, hogy pont a baloldalon merül fel, bosszúhadjáratra készülünk... Emlékezhetünk, a Medgyessy-kormány hatalomra kerülése után Keller László vezetésével igazi feljelentésgyár alakult. Több mint száz esetben vizsgálódtak, nem voltak tekintettel semmire, a legemlékezetesebb talán a Millenáris Kht. ügyében a Berkecz Mária ellen folyó koncepciós eljárás, ahol a volt igazgatót még testüregi motozásnak is alávetették"
  Teljes interjú itt: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=140335 (2009.okt.23.)”
 • 5. dodó 2009. október 26. 12:02
  „Szép Ildikó!
  Nem a FIDESZ-től félsz te, hanem a JOBBIK-tól! Sokan hisszük, hogy van is félnivalód!”
 • 4. WU 2009. október 26. 11:20
  „Lendvai sokat lopott, mindig az a kutya ugat a legjobban akinek ég a háza.”
 • 3. barkzso 2009. október 26. 10:56
  „Múmia elvtársnő nem igazán tudja már hol is van. Klinikai eset.”
 • 2. unknown 2009. október 26. 04:08
  „Nem tudom megvan-e még a Vidámpark szellemvasútja. De a Tanu című film alapján tényleg el kellene készíteni a szocialista szellem vasútját, benne Bástya elvtárs mellett Lendvai Ildikó (rövidszoknyás) elvtársnő viaszszobrával. Soha nem tudunk már szabadulni ettől a mindenhez (minden elcseszéshez) értő szellemtől? Építsünk már egy más társadalmat. Az a baj, hogy amilyen lassan közeledik a jövő évi választás ideje, annál gyorsabban telik majd a rendbetételre fordítható idő.”
 • 1. Sziszifusz 2009. október 26. 00:23
  „"a rivális politikai pártot jogi szankciókkal, börtönnel fenyegetni Európában példátlan"
  Na de Lendvai elvtársnő! A legfelsőbb ügyésznek szabad a Jobbik betiltásáról beszélni? Talán észre kellene venni, hogy sok az "eszkimó", és kevesebb a fóka is! Csökkenteni kell a tolvajok számát, mert nem marad mit ellopni a FIDESZ-nek! Orbán nem azért egyezkedett 2005-ben Tel-aviv-ban, hogy mindenféle volt Aczél (Appel Henrik) György szeretők elhappolják előle az Izraeli válveregetést az ország felszámolásáért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ufó szállt a kaposvári tó felett

Ufóinvázió Somogyban? Újabb szemtanú jelentkezett, aki azonosíthatatlan repülőtárgyat látott. Ezúttal Kaposváron, a Deseda tó felett. Tovább olvasom