Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

A Fidesz nem kér bocsánatot

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sértésnek tartja, ami a Fidesz által a Római Szerződés 50. évfordulójára szervezett szerdai konferencián az orosz nagykövettel történt. Erről újságíróknak nyilatkozott tegnap a Parlamentben.
A miniszterelnök véleménye szerint egy politikusnak nem dolga minősíteni egy népet. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: indokolatlan és oktalanság bármely nemzetnek az önérzetét megsérteni. „Nekem az a dolgom, hogy a károkat elhárítsuk, és világossá tegyük, soha nem fog Magyarország egyetérteni azzal, hogy politikai, gazdasági vagy bármilyen természetq vita kapcsán megkérdőjelezzük egy másik népnek vagy nemzetnek saját önhitét, büszkeségét, identitását” – szögezte le a miniszterelnök, majd hozzátette: minden ilyen törekvés árt Magyarországnak.
„ Kibújt a szög a zsákból. Gyurcsány Ferenc ma ahelyett, hogy a magyar nemzeti és a közös európai érdekek mellett foglalt volna állást, immár nyíltan az orosz hatalmi törekvések szószólójaként lépett fel” – fogalmaz közleményében Németh Zsolt, a Fidesz Külügyi Kabinetjének vezetője. (mti)

A pártpolitikától függetlenül

Átmeneti incidensnek tekinti a vitát Igor Szavolszkij. Oroszország budapesti nagykövete hangsúlyozta: az az érdeke, hogy a pártpolitikai megfontolások mellőzésével, a magyar és az orosz társadalom minél szélesebb támogatása mellett folytassa a kölcsönösen előnyös kétoldalú együttmqködés támogatását, és ezt teszi a jövőben is. Kifejtette: nemcsak hogy joga nincs, belső indíttatása sincs, nem is akar beleszólni a magyar belpolitikába.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.28.

Tovább olvasom