Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A Fidesz privatizálná az állami földeket

A jelenleg állami tulajdonban lévő szántóterület gyors értékesítése is szerepel a Fidesz birtokpolitikai tervei között - értesült a Népszabadság.
A lap hétfői számában közölt információ szerint a Fidesz nem akarja megvárni a magyarországi földvásárlási moratórium 2011. évi dátumát, már kormányra kerülésekor lépne, amivel elképzelései szerint a hazai középtermelői szektort tudná megerősíteni.

A programban részt vevő családi vállalkozásokat kedvező, akár húszéves, nagy kamattámogatású hitellel segítené a párt.

A mintegy félmillió hektár ma bérleményben hasznosított terület eladására a magyarországi földvásárlási moratórium lejárta miatt lenne szükség.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. Hmmm... 2010. február 15. 17:38
  „Kedves "KENYER"! Egyaltalan nem ellentetes amirol irunk, hiszen en is azt mondom. A mostani es a varhatoan kovetkezo kormany sem a magyar nep erdekeit vedi. A torvenyeket egyaltalan nem ugy alkotjak es olyan cellal, hogy az a nemzet vagonat gyarapitana s ezzel egyutt a nep eletet jobbra forditana. De higgye el, ahogy a mostaniak, ugy az akkoriak sem azt tettek amit igazan kerllett volna. Nem veletlen, hogy a jelenleg hatalmon levo part tagjai, vezetoi es a kormany vezeto tagjai valami modon a korabbi vezetoseggel ill azok rokonsagaval megegyezo eredetu.”
 • 46. samsung10 2010. február 15. 17:35
  „Néphazugság.ki hisz neki :?”
 • 45. efje 2010. február 15. 14:14
  „Orbán Viktor hatalmas tehetség, igazi hazafiként tud szónokolni, de néha olyan komisz, tenyérdörzsölő mosoly van arcán mintha annak örülne hogy ő rafináltabb mindenkinél és sínen van a biznisz.”
 • 44. anatole 2010. február 15. 13:56
  „Igen, kenyér, igazad van neked is. Hiszen ma egy lakást már nem tud fenntartani szinte senki sem. Igy az albérletben lakó emberek is egy bizonyos fokig HAJLÉKTALANOK. nem az övéké a kaás csak vannak benne. Igy Magyarországon a HAJLÉKTALANSÁG a legnagyobb üzlet. Mert egy HAJLÉKTALAN 80-90 ezer forintba kerül csak a szállása. Ha ehhez hozzá jön az élelmezése, a népkonyha vagy egy szervezet aki CSAK zsiros kenyeret ad akkor az összeg 250-300 ezer forintra jön ki. ebbe a kiszolgálás, az emeberek fizetése és aki benne van annak a kiadásai is benne vannak. Amennyiben ennek az összegnek egy kicsiny részét lakásra forditanák, rezsi-bérleti dij hatalmas összeget lehetne megtakaritani. Éppen ezért egy peticiót adunk át a városnak-polgármesternek-Minisztériumnak amiben ezeket felfedjük és követeléssel élünk az elkorcsosodott-elavúlt törvények modernizálására-újradolgozására. tehát, ezt is meg kellene oldani, és ezt szeretném én is a francia-német példát ha bevezetnék Magyarországon is és akkor megszünne a hajléktalanság 90 %-a és mint kitünik az összegekből majd 60 % lenne a haszon ami az adófizetők markában maradna.
  Anatole Hongrois.”
 • 43. anatole 2010. február 15. 13:36
  „Igen, tron, ez a nagy igazság. Már csak egy maradt, a temetőket már elkezdték kiárusitani, de csak azért, ha őseink egyszer feltámadnának lenne nagy gond. De ha eltüntetik az ösök csontjait amitől félnek akkor semmi baj sem lesz. Mehetünk nyugodtan külfőldre kukázni, élelemért könyörögni. Mig az ösök földjén megtermellik a külföldi gazdaz polgárok ennivalóját bagóért. Egyszer Lyonban megjegyezte egy Alpokban lévő hegy tulajdonosa. " A magyarok is a francia népet etetik, de lassan elfogy s akkor miénk lesz még a gyerek csinálás törvénye is." Igaza kezd lenni, ugye.
  Te meg MUGRI, vagy normálisan irj vagy menj az állatkertbe és tanúlj a páviántól viselkedést irás szinten!
  Sajnos a hasonló tipusú irástudatlanok járatják le a fórum műsorokat Magyarországon.

  Anatole Hongrois.”
 • 42. mugri 2010. február 15. 13:28
  „Haja nébszabbaccságg irrja akkó a zúgyvann, ninnccsenn appeláta ossztann lyonapott. Azokkotann mindönnt lyol tuddnakk, he-he:))))”
 • 41. tron 2010. február 15. 13:15
  „hm na megérkezett a lényeg....mindvégig erröl volt ..szóó ,hogy a földünket eladhassák...a zsidóknak..gyerekek ..most kezdődik az ország utolsó vagyonának kiárusítása,ami a lényeg volt mindvégig...hontalanná válunk”
 • 40. KENYÉR 2010. február 15. 12:54
  „Hmmm ! 20-évvel ezelőtt 20 milliárd dolár volt az adósságunk, most 200 milliárd, de viszont 1965-töl 1989-ig felépítettek közel 1 milió bérlakást, felszámolták a társbérleteket,meg rengeteg dohos pince lakást,most meg még lakhatási jogod sincs,mert az alkotmány biróság törölte.”
 • 39. anatole 2010. február 15. 12:52
  „Igazad van egy részről IDESÜSS!
  VAGYIS A TITOK AMI ŐVEZI AZ ORBÁN VISELKEDÉST AZ MÁR MESÉBE ILLŐ. beszéljünk a sok törvénytelenségről amit a Viktor csinált, milyen nagy a hangja, nulla. A viktort szertték azok akik bűnözéssel leltek hatalmas vagyont. Sajnos a polgár keveset tud a választásik viselkedésről, majd a bukásról. A bukásnál bizopny álattá válltak akik a Fidesz pártján álltak. Nem akarom mesélnii a szegedi Tisza hotelban hogy örjöngtek a NAGYKUTYÁK. Majd a börtönökben a KIS KUTYÁK akik verték a rabokat amiért bukott ez az Istenverte Orbán. Ezt akarja újra mindenki???????
  Rendben, az MSZP-nek is sok hülyesége volt, de nem volt agressziv amikor voltak a választások és a Fidesz körül pörgött a szám rendszer, ne feledjük. Ez a kormány egyszer már eldobta a piros pöttyöst. Több milliárdot ha visszaadna akiktől ellopta az ADÓRENDŐRSÉG hamis név alatt a nép pénzét akkor meg is lehetne neki bocsájtani és úgy ötven év múlva meg is probálhatná, mondom probálhatná újra a választások lehetőségét, Sőt az elkotyavetyélt KONZERVGYÁRAT, HOTELOKAT, GYÁRAKAT, INGATLANOKAT amik milliárdokat értek Szeged környékén Barta volt polgármester közremüködésével, stb. De addig maradjon ORBÁN is a barna seggével a gatyójában. Ez egy jó tanács.
  Anatole Hongrois.”
 • 38. kisokos 2010. február 15. 12:50
  „Ezzel a kérdéssel nagyon óvatosan kellene bánni. Nekem volt alkalmam a kilencvenes évek elején, a kárpótlási törvény folyományaként részt vennem az akkori földrendező és földkiadó bizottságok munkájában, így volt szerencsém megtapasztalni, hogy kikhez is került nagyon sok olyan föld, amit bevontak a kárpótlási földalapba. Ha a Fidesz ezt meglépi, akkor minimum azt kellene elérnie, hogy ezekre a földekre tíz év elidegenítési tilalom kerüljön bejegyzésre, illetve ha valamelyik gazdálkodó mégis kénytelen lenne eladni, akkor az államnak elővásárlási joga legyen. A 2011-es földvásárlási moratórium kapcsán, meg szembe kell menni az EU-val, sajnos nincs más megoldás.”
 • 37. idesüss 2010. február 15. 12:13
  „Ó bsm, oktatni lehet rólad, hogy működik a butítás. De te nem tehetsz róla!

  Te tényleg elhiszed, hogy Orbán Viktor apja nagyvállalkozó? És nem kicsi?
  És tényleg elhiszed, hogy ha Orbán Viktor közpénzt utalt volna neki, nem volna
  a bemutatott dokumentumoktól hangos még most is az ország?

  Te tényleg nem tudod, hogy Orbánné eladta a vásárlási áron azt a szőlőt,
  ami a sokszáz szőlőtermelő falu sok telkéből az egyik volt?

  Úgy viselkedsz, mint a betanított harapós kutya, hogy arra kell támadni.
  És ismétlem, nem tehetsz róla!”
 • 36. Hmmm... 2010. február 15. 11:54
  „Annak idejen nem a kommunistak, hanem a dolgozo magyar allampolgarok epitettek fel az orszagot. A vezetok elsosorban az orosz erdekeknek feleltek meg, mert annak idejen az orszag fejlodott, de feladata es termelesenek legnagyobb resze oszorszag erdekeit kepviselte, a termekek jelentos resze kikerult az orszagbol teritesmentesen. Valklalatok menbtek tonkre, mert az oroszok nem fizettek, ilyenkor gyorsan a magyar allam segitette ki az erintett vallalatokat, de mibol, ha a termeles nem hozott hasznot? Hitelbol! Tehat nem az orszagot epitettek, hanem a kiszolgaltatottsagot. Azt a penzt, amit az oroszok vittek ki az orszagbol, a hitelezok visszakerik es nekunk kell bvisszafizetni. Ez valami olyan, mint amikor valaki kezesseget vallal bankhitelnel, aztan a hitelfelvevo nem kepes fizetni. Ilyenkor a kezesnek kell visszafizetnie a reszleteket. Ezek voltunk es vagyunk MI. Azt is mondhatnam, nemzeti rongyrazas folyt hitelbol. Ez tortenik ma sok maganszemellyel, csaladokkal. Hatalmas hitelfelvetelnek a bankok a nyeroi.”
 • 35. bsm 2010. február 15. 11:48
  „...kicsi sárazsadány..??..vagy mia neve ..?..akko privatizáljunk !!..megcsappant a kőbánya hozama..?”
 • 34. Hmmm... 2010. február 15. 11:40
  „Nnak idejen ugy kb 20 evvel ezelott beoltoztettek egy kepviselonot parasztruhaba! "A foldeket vissza akarjuk!"
  Igy hanzott mondanivaloja lenyege. Mi lett az eredmeny? Aki kozel allt a tuzhoz es tudta mire van lehetosege, felvasarolta szelvenyeket es ´nagybiztokos´ lett. Aki megmaradt kistermelonek, zomeben belefulladt a tervebe.
  Nem szabad szetforgacsolni a nemzeti vagyon megmaradt kicsi reszet, hanem munkat teremteni nemzeti termelo programot kidoplgozni.”
 • 33. KENYÉR 2010. február 15. 11:37
  „Hmmm ! Csak annyit, hogy az igazi komunisták háború után /no MSZP/ felépítették az az országot, rendszer váltok meg 20-év alatt le rombolták és eldták”
 • 32. Hmmm... 2010. február 15. 11:17
  „Nem kell , hogy munkaspart legyen, azok mar voltak hatalmon es nem sok jo szarmazott belole. Egyszeruen egy uj egeszen uj partra lenne szukseg es csupan a nemzeti erdekeket figyelembevenni. Az allamositas nem egyertelmuen a kommunista vagy munkaspart programja, mas pert is lehet azonos erdekeltsegu.”
 • 31. KENYÉR 2010. február 15. 11:08
  „Amit eddig a 20-év alatt eladtak,víz, gáz, áram, stb, a MUNKÁSPÁRT vissza venné, és államositaná,megszűnne a kamú privatizálás.”
 • 30. xene@freemail.hu 2010. február 15. 11:07
  „Hamarosan lejár az a "védelem", hogy a külföldiek (EU-sok) nem vásárolhatnak földet Magyarországon....most gyorsan eladják 12- havernak, aki majd 2-3 év múlva tovább adja nagy haszonnal a külföldieknek....”
 • 29. Lakos 2010. február 15. 10:53
  „"bort iszik , és vizet prédikál" Hmmm, miért pont ez jutott eszembe?”
 • 28. SS. 2010. február 15. 10:45
  „ez a jó üzlet: eladni a mocskos (nem írom ki mert kimoderálják) occsón, aztán állami pénzen (persze jó drágán) visszavásárolni... de nem a fidesz vagy mszp (mindegyminekhívják) a hibás, hanem a "zemberek", hogy hagyják, hogy ez megtörténjen...”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétfolynak a romáknak szánt pályázati pénzek

Eredménytelenül folyik szét sok-sok százmillió forint romáknak szánt pályázati pénz, mondta a Magyar… Tovább olvasom