Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

A Fidesz szerint Bajnai adóemelést akar

Az Együtt-PM szövetség aláírásgyűjtő akciót indított hétfőn, amelynek célja az egykulcsos adó eltörlése.
Bajnai Gordon egyértelműen adóemelést szeretne - a Fidesz szóvivője szerint erről szól a volt miniszterelnök által vezetett Együtt-PM szövetség hétfőn indított aláírásgyűjtő akciója, amelynek célja az egykulcsos adó eltörlése.

Selmeczi Gabriella budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Bajnaiék visszaállítanák azt a kudarcos adórendszert, amely kormányzásuk alatt működött.

Ezzel szemben a mostani egykulcsos, 16 százalékos adórendszernek köszönhetően idén 540 milliárd forinttal több maradt a munkavállalók zsebében - tette hozzá a Fidesz szóvivője, aki jelezte azt is, hogy a családi adókedvezmény az elmúlt két évben további 360 milliárd forinttal többet hagyott a gyermekes családoknál. Ráadásul a családi adókedvezményt jövőre kiterjesztik, amivel elsősorban a kiskeresetű családok járnak majd jól - emlékeztetett.

Ennek az adórendszernek az eltörlése, amihez Bajnai Gordon most aláírásokat gyűjt, automatikusan adóemelést jelentene, azaz a fizetések csökkenésével járna - hívta fel a figyelmet Selmeczi Gabriella.

A szóvivő reagált arra is, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) szerint a szerencsejáték-szervezéssel összefüggő törvények módosítására benyújtott kormánypárti javaslat egyértelművé teszi: a Fidesz a saját érdekeinek megfelelően osztja fel az ország különböző gazdasági területeit.

Varju László, a DK pártigazgatója arra a fideszes Puskás Imre és Ékes József által jegyzett előterjesztésre reagált, amelyik meghatározza a megbízható szerencsejáték-szervező fogalmát, illetve a nemzeti vagyonról szóló törvény, a koncessziós törvény, valamint a szerencsejáték-törvény vonatkozó részeinek módosításával megteremti azt a lehetőséget, hogy az ágazati miniszter pályázati eljárás mellőzésével is köthessen koncessziós szerződést.

Selmeczi Gabriella mindezzel kapcsolatban azt mondta, a kormánytöbbség azt szeretné elérni, hogy szigorú állami felügyelet mellett, pénzügyileg és rendészetileg is ellenőrzött körülmények között kaphasson engedélyt működésre néhány kaszinó.

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején "olyan alakok, mint például Portik Tamás, vígan egész szórakoztatóbirodalmakat, játéktermeket tartottak fenn", és erős a gyanú, hogy ott mosták tisztára a pénzeket, amelyekből - szintén a gyanú szerint - szocialista zsebekbe is vándoroltak forintok - tette hozzá a szóvivő.

Olvasóink írták

 • 6. Power 2013. október 29. 08:38
  „"Képviselőink" arcbőre kellően vastag...”
 • 5. spiler 2013. október 28. 19:18
  „Piszokul félnek,,,,,,,,,,,,mi lesz,ezt honnan tudják,honnan sejtik??????VAN MAJRÉ MERT CSAK BAJNAI VAGY GYURCSÁNY VERHETI MEG A KIRÁLYT!!!”
 • 4. kipkop 2013. október 28. 18:19
  „Rájuk kell szavazni, majd lehet szívni.”
 • 3. florian72 2013. október 28. 17:46
  „Milyen adórendszert akar Bajnai Gordon?

  Együtt 2014
  2013. Máj. 09., Csütörtök 10:00
  Ismerje meg az Együtt 2014 adóprogramját!

  Bajnai eltörölné a családi adókedvezményt?
  Nem. Az Együtt 2014 kormányra kerülése esetén igazságosabbá tesszük a családi adókedvezményt: a gyerekvállalás terheit enyhítjük az adórendszeren keresztül, de ügyelünk arra, hogy ne a gazdagabbak kapjanak többet a közösből. Sőt, újra megteremtjük a gyes melletti foglalkoztatás lehetőségét.

  Bajnai pártja eltörölné a bankadót?
  Az Együtt 2014 nem tervezi a különadók, így a bankadó megszüntetését, de mérsékelnénk azokat, hogy a költségvetés mellett a gazdaság is jól járjon, a bankok újra hitelezzenek, a szolgáltatók pedig olyan beruházásokat vállaljanak, amelyek javítják a szolgáltatások színvonalát. Egyébként a magyar bankadó mértéke egész Európában messze a legmagasabb és 3-4000 milliárd forinttal csökkentette a bankok hitelezését.

  Bevezetnék az ingatlanadót?
  Nem. Azt a Fidesz vezette be az általa irányított önkormányzatoknál. Az Együtt 2014 kifejezetten ellenzi annak országos bevezetését, hiszen a devizahitelesek terheit ez tovább növelné.

  Bajnai eltörölné az egykulcsos adót?
  Igen, mert az igazságtalan, a magasabb jövedelműeknek kedvez, míg a szegények és a középosztály számára kedvezőtlen. A személyi jövedelemadó-rendszert úgy alakítjuk át, hogy az átlag alatti jövedelműek jobban járnak, több adót pedig csak a gazdagabbaknak kell majd fizetniük. Sőt, adóalkotmányt vezetünk be. Kiszámítható adórendszert csinálunk, amelyben mind a polgárok, mind a vállalkozások előre tisztában lehetnek azzal, milyen közterhekkel kell számolniuk az előttük álló időszakban."

  Adóprogramunkról bővebben itt olvashat”
 • 2. queenmargareth1 2013. október 28. 17:27
  „2, persze, adók nélkül ti hol lennétek?Azért eddig 24 év alatt ti vezettek adóztatás szempontjából.Csak tudnám, hogy miért nem mondogatják ezt is a rádióban, tv-ben...”
 • 1. Qllancs 2013. október 28. 16:47
  „gabika !!! igen akar ! Több kulcsos adót ! Aki többet keres..mint ezek..a politikusok pl. na ők fizessenek sokkal többet ! Mint pl. Franciao, Spanyol o. ...na ott a gazdagok : pl. 36 % ot fizetnek.
  Itt is min. ennyit kéne !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás

A pneuomococcus baktérium elleni oltással középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás és… Tovább olvasom