Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

A Fidesz szerint gazdaságpolititkai fordulatra van szükség

A gazdasági válság óta több mint 30 ezer munkahely szűnt meg, az ezt megelőző időben pedig ugyanannyi, és az elmúlt másfél évben folyamatosan nőtt a vállalkozói csődök száma is.
Magyarország pillanatai drágák, a munkanélküliség növekedése, és a vállalkozói csődök is jelzik, hogy gazdaságpolitikai fordulatra van szükség - jelentette ki Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a párt elnökségi ülése után.

Tettekre van szükség, nem szépen csengő, de üres szavakra a jelenlegi helyzetben- mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy a Fidesz elnöksége szerint a "bénult állapotban lévő" kisebbségi kormány nem képes a szükséges gazdasági fordulatra. A legnagyobb ellenzéki párt szerint adócsökkentésre és gazdaságfejlesztési programra van szükség, a jegybank részéről pedig valós és érezhető kamatvágás kell. A Fidesz szerint a jelenlegi alapkamat alapján a bankok 15-17 százalékos kamatra adnak hitelt a vállalkozásoknak és ma Magyarországon nincs olyan legális vállalakozás, ami ilyen mértékű hitelkamatot vissza tudna fizetni.

Az idő sürget, Magyarországon gazdaságpolitikai fordulatra van szükség ahhoz, hogy ne kerüljön még nagyobb bajba, és a válság ne legyen mélyebb annál, amit a helyzet indokol - mondta Varga Mihály. A helyzet súlyosságát az ellenzéki politikus szerint az is jelzi, hogy egy felmérés szerint 13 éves mélypontján van a lakossági megtakarítás, egy százalék alatti növekedési tartományban van a bruttó hazai össztermék, és az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnöke kedden úgy nyilatkozott, hogy az amerikai cégek egy része leírta Magyarországot, és az ország elvesztette a bizalmat.

Varga Mihály kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy szerinte nem jelent megoldást a Gyurcsány Ferenc által kedden bejelentett közmunkaprogram, amelynek résztvevői bért is kapnak majd nemcsak segélyt. Az ellenzéki politikus szerint a munkahelyek megtartására van szükség, mert a közmunkaprogram résztvevői sem fognak bért kapni, ha nem lesz vállalkozás, aki foglalkoztatni tudja őket.

Olvasóink írták

  • 1. csonakos 2008. december 09. 15:02
    „Az elmúlt hónap folyamán a Fidesz elképesztő sebességgel építette le szakmai hitelességét! Ez szakmai körökben a leghatározottabban érződik. Még az egyértelműen jobboldali beállítottságú szakembereknek is nem ritkán égnek állt a haja egy-egy döbbenetes bejelentés hatására.
    Még a nyugati országokban sem mernek adót csökkenteni. Ez a világválság még tartogathat meglepetéseket is.
    Kár, hogy Varga Mihály, aki egy kiváló szakember, ilyenhez asszisztál.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy év alatt 1 százalékkal nőtt a hazai GDP

A bruttó hazai össztermék (GDP) a 3. negyedévben 0,8 százalékkal, míg az előző év azonos időszakához… Tovább olvasom