Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

A Fidesz Szilvásy György távozásást követeli

A Fidesz Szilvásy György volt titokminiszter eltávolításást kéri a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től.
Balsai István (Fidesz) szerint mivel az egykori titokminisztert gyanúsítottként hallgatta meg a Központi Nyomozó Főügyészség, Szilvásy nem töltheti be tovább vezető pozícióját a nemzeti vagyonkezelőnél.

Szilvásy Györgyöt a múlt héten hallgattta meg a Központi Nyomozó Főügyészség. A hivatali visszaélés bűntette miatt Demeter Ervin fideszes országgyűlési képviselő, míg személyes adattal visszaélés és más bűncselekmény miatt Répássy Róbert fideszes országgyűlési képviselő tett feljelentést.

Balsai István keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: más országokban egy ilyen gyanúsítotti meghallgatás után nem tölthetne be tovább olyan fontos pozíciót valaki, mint amilyet most Szilvásy György betölt a nemzeti vagyonkezelőnél. Mint a politikus mondta, Szilvásy egy egyszerű vagyonőri állást sem kaphatna.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. petermeister 2009. június 03. 11:09
  „25. hozzászólás Logaritmus 2009.06.03. 10:59
  Tudom, hogy róla van szó. Egyet is értek, le kellett volna mondania. És igen: ha ilyen súlyú ügyekben, ilyen közszereplőket, politikusokat, bármelyik oldalon beperelnek, akkor mondjon le. Ha tisztázza magát, jöjjön vissza a közéletbe, mindenki nyugtázhatja ártatlanságát, vagyis szavahihetősége csak emelkedik.Ha meg elítélik, akkor esélye van arra, hogy bűnösként politizálhasson, bűnözőként vehessen részt akár évekig egy ország kormányzásában.
  Lehet, hogy durvának tűnik, és természetesen nem tyúkperekre gondolok. De ilyen embereknél, ilyen pozíciókban ki kellene alakulni egy erkölcsi mércének, ami kockázatokat, és ilyen esetekben azonnali lemondást kellene, hogy jelentsen.
  És remélem láttad, olvastad minden szavam: mindkét oldaltól ezt várnám!!!”
 • 25. Logaritmus 2009. június 03. 10:59
  „24. hozzászólás petermeister: mivel nem vagyok MSZP vezetőségi vagy testületi tag, sem aktív politikus, sem semmi hasonló hanem élem a mindennapi életet és dolgozom, ezért nehezen érthető hogy mire gondolsz amikor azt írod, hogy "...megint nem normális magyarázatot tudsz adni arra, ami zajlik köztetek..". A cikkel kapcsolatban annyit mondtam korábban, hogy Szilvásy György nekem soha nem volt szimpatikus, most sem az, viszont attól hogy valaki gyanúsított egy ügyben még nem kell lemondania - mert van az ártatlanság vélelme. Persze ha elítélik, akkor tűnjön el a közélet közeléből is, de akár már a vádemelés (ami a nyomozás lezárását követően történik meg) után rögtön elhúzhat, mert akkor vége, nincs többé bizalom. Ebben mégis mi a kivetnivaló? Vagy mondjon le mindenki, akit feljelentenek? Furcsa világ lenne az. Holnap feljelentem Répássy Róbertet, még ki sem nyomozzák mi történt, nem -e esetleg én hazudtam, de mondjon le?! :D

  Az pedig tény, hogy a jogerősen elítélt fideszes politikus nem mondott le, nem húzódott a háttérbe, hanem Orbán Viktor elnöki tanácsadója, majd a Fidesz pártigazgatója lett. Várhegyi Attilának hívják az embert egyébként, olvass utána. Nos, egy ilyen párttól bizarr hallani, hogy XY mondjon le erkölcsi okokból...”
 • 24. petermeister 2009. június 03. 10:48
  „13. hozzászólás Logaritmus 2009.06.02. 19:05

  " ez azt jelenti, hogy a rendőrség, ügyészség, bíróság úgy működik, ahogyan egy jogállamban működnie kell = pártatlanul. "
  Logar, Logar!!! Hogy mondhatsz ilyent? Hiszen fletó apád még utolsó vergődése közben éppen nekik, az ügyészségnek szólt be, hogy azért van ennyi szoci ügy, mert a Fidesz befolyása alatt tartja a teljes ügyészséget.
  Na most akkor mi is van?
  Ja, persze: mint mindig, most is arra fordultok, amerre az érdeketek kívánja, elfeledve mit mondtatok 50 napja.
  Arról már nem is beszélek, hogy megint nem normális magyarázatot tudsz adni arra, ami zajlik köztetek, hanem megint csak a Fideszt tudod támadni, mert VÉDHETETLEN az az erkölcsi mélység, amiben éltek és vergődtök.

  17. hozzászólás Eagleeye 2009.06.02. 19:19
  Nálad az igazság, még csak most kezdődik a tánc...”
 • 23. garbon 2009. június 03. 08:48
  „Megért már arra,hogy 40 évet kapjon és ott rohadjon meg a börtönben amit csináltak Gyurcsánnyal együtt.”
 • 22. legal 2009. június 03. 08:10
  „Logaritmus! Nem is oly rég írtad, tudod ki vagyok, s kérdeztél, s én meg is válaszoltam, hogy miért léptem be anno (1972-ben) a pártba. Most én is kíváncsi vagyok, ki lehetsz Te? A téma nem a fideszes politikai kampány része, kitalált dolog, hanem a létező valóság része, a jéghegy egy morzsája a víz alól. A szegedi közelmúltbeli bombariadók első szereplője is hozzájuk tartozik, egy Ny.F. nevű ember volt annak a személynek (főnökének) a közeléből, akitől légvonalban kb. másfél km-re lakott másfél hónappal ezelőttig. A szolgálat tagjainak is rá kellene ébredniök, hogy tisztességesebb lenne az államot, semmint egy párt érdekeit szolgálni. Azon párt érdekeit, amelynek az erkölcse szemünk láttára prostituálódott.”
 • 21. Logaritmus 2009. június 02. 23:19
  „Miert is akarna a Fidesz tisztogatni? Nem fog ilyesmit csinalni. Jogallamban elunk, az EU-ban, ezert a legkisebb torvenytelen, leszamolasszeru lepesukre sulyos retorzio lesz a valasz. A politikai bebortonzesek, gyilkossagok kora lejart es ezt a Fidesz is tudja. 1998-2002 kozott sem csinaltak semmit a tobbi parttal, kiveve a sajat felrevezetett szovetsegeseiket akiket tonkretettek vagy elkorcsositottak, mint a KDNP-t. A titkosszolgalattal semmit sem tettek es most sem fognak. Ertheto: zsarolhatok olyan dolgokkal, amikrol az NBH vezetoi tudnak. A hallgatasert cserebe maradhat mindenki.

  Egyebkent ez a tema is csak a fideszes politikai kampany resze, kitalalt dolog.”
 • 20. legal 2009. június 02. 21:55
  „A nemzetbiztonsági szakszolgálatoknak oly részlegei működnek még ma is a szocialista hatalom kiszolgálására, akik személyi állományát még a rendszerváltozás előtt képezték ki és alkalmazták a köznép megfigyelésére. A Szilvásy ügy sajnos valós, jobb lenne, ha kussolva visszavonulna a volt pártközpont ma is funkcionáló vezető osztályvezető politikusaival egyetemben. Valódi rendszerváltás kell személyi nagytakarítással...”
 • 19. mugri 2009. június 02. 20:43
  „´Csaknem másfél millió forintnak megfelelő étkezési jegyet osztottak szét a Miniszterelnöki Hivatalban öt állami vezető között. Fejenként 296 ezer forintot érő utalványt kapott például Gémesi Ferenc államtitkár és Molnár Károly miniszter. A MEH szerint a tavaly kigazdálkodott bérmegtakarítást osztották vissza. Veres János még pénzügyminiszterként 183 ezer forintnyi étkezési jegyet kapott.´(origo.hu)

  he-he:)))”
 • 18. Mizujs 2009. június 02. 20:22
  „Oké. Sitteljük le Szilvásyt. De akkor az, aki megrendelte a hosszú bájtok éjszakáját, az is üljön mellé!!!!”
 • 17. Eagleeye 2009. június 02. 19:19
  „13.
  szánalmas vagy, mint mindig.
  a magyarázkodásod egy régi, rozsdás panelotok, ami egyszerűen nem igaz.
  keller cimbidnek egy egész államtitkársága volt, hogy a fideszes bűnözőket lecsukassa.
  ROSSZUL EMLÉKSZEM TALÁN?
  akkor egy kreált ügy sem állt meg, de egy csomó közpénzt elkúrt keller meg a többi.
  ja persze az összes bíró is a fidesz zsebében volt.
  hagyd már a francba ezt a szánalmas magyarázkodást lécci!
  a tánc még csak most kezdődik nemsokára!”
 • 16. garbon 2009. június 02. 19:18
  „Kezd repedni a jég minden csaló hazug ember elnyeri méltó büntetését.”
 • 15. aranka2 2009. június 02. 19:16
  „Achilleus, Szilvásy Pétert ne keverd ide, az nyilvánvalóan elmebeteg. Bár ... az efféle betegség általában genetikai eredetű.”
 • 14. achilleus 2009. június 02. 19:13
  „12. hozzászólás aranka2 2009.06.02. 18:55
  Hát, aranka2, ha meteorológiai figyelmeztetések nem lettek volna, továbbá ha Szilvásy Péter kormányzati jósdájának lenne igaza a vihar paranormális generálásáról, bizonyos tyütymüsz által pártelnöki támogatással, akkor csúztatás lenne, de csak akkor ...
  A többivel nem vitatkozom.”
 • 13. Logaritmus 2009. június 02. 19:05
  „11. hozzászólás Eagleeye: ez azt jelenti, hogy a rendőrség, ügyészség, bíróság úgy működik, ahogyan egy jogállamban működnie kell = pártatlanul. A fideszes kormány idején nem azért nem voltak ilyen ügyek mert minden politikus nagyon betartotta a törvényeket és meg sem próbált helytelen útra térni, hanem mert pl. a Legfőbb Ügyészség élére fideszes politikust delegált a kormány (Polt Péter), az APEH élére detto.

  Ha az MSZP kormány ugyanilyen gátlástalan lett volna, akkor most Szilvásy György lenne a legfőbb ügyész és aligha lennének "ügyek". Nem gondolod?”
 • 12. aranka2 2009. június 02. 18:55
  „1. Szilvásy egy sötétlelkű gazember, akinek rég el kellett volna húzni a francba, az összes szocialista tolvajjal együtt.
  2. Egy vihart, ami bármikor kitörhet, és ami miatt egy országos ünnepet lefújni nem szükséges, óriási csúszatás összekeverni közlekedési balesetekkel (igaz, Achilleus?).
  3. A fidesz egy gyalázatos, embertelen és agresszív rablóbanda. Feljelentenek valakit, csak azért, hogy a saját bűnüket leplezzék, a befolyásuk alatt álló szolgaügyészség látványosan eljár az illető ellen, azután követelik, hogy az illető mondjon le - hát hányingerkeltően mocsok banda, az biztos.”
 • 11. Eagleeye 2009. június 02. 18:20
  „ha esetleg valakinek nem tiszta nem fideszes hanem szoci kerül börtönbe már minden héten.
  VILÁGOS?
  ja és szoci hatalom alatt!”
 • 10. dragboyz 2009. június 02. 18:15
  „A Fidesz mikor távozik már el???? (mielőtt minden fidesz aktivista válaszolna közlöm hogy nem vagyok mszp-s, se más idióta egyesület rajongója)”
 • 9. Logaritmus 2009. június 02. 18:06
  „Szilvásy György azon emberek egyike, akiket már ránézésre sem találok szimpatikusak. Ettől függetlenül tényleg van olyan, hogy "ártatlanság vélelme" ami megilleti a fideszes politikusokat és a nem szimpatikus Szilvásy Györgyöt is, ezért hát nem igazán érthető a Fidesz hangoskodása. Menjen le a nyomozás, aztán ha vádat emelnek ellene esetleg el lehet gondolkodni hogy esetleg elegánsabb lelépnie (ha meg elítélik akkor nem is kérdés). A Fidesz a jogerősen elítélt tagjából párt igazgatót csinált egyébként...”
 • 8. achilleus 2009. június 02. 17:42
  „Vezető politikusok és halálos balesetek:
  Akik lemondtak:
  .......2000. október 28. - Somogy megyében, a 7-es főút ordacsehi leágazójánál súlyos balesetet szenvedett Nógrádi László [FIDESZ] közlekedési miniszter, amikor megkülönböztető jelzést használó gépkocsija előzött, de eléje került egy balra kanyarodó Trabant. A Trabant vezetője és utasa a kórházban meghaltak, a miniszter és vele utazó felesége, valamint a sofőr megsérült. A miniszter lemondott.
  ........A monorierdői vasúti baleset 2008. október 6-án, Monorierdő megállóhely közelében - a Budapest-Cegléd-Szolnok-vasútvonalon - történt. A Pilis vasútállomás felől érkező személyvonat vezérlőkocsija ütközött a Hajdú InterCity vonat utolsó kocsijával. A tragédiában négyen életüket vesztették. A balesetet követően lemondott Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter (MSZP)

  És akik nem:
  ........1995. július 17. - A 35-ös számú főúton, Tiszaújváros közelében súlyos balesetet szenvedett a Gál Zoltánt, az Országgyűlés (MSZP) elnökét szállító Mercedes. Egy rendőrmotoros és két kormányőr meghalt, Gál Zoltán könnyű sérülést szenvedett. A Mercedesszel ütköző Trabant vezetője életveszélyesen, két utasa könnyebben megsérült. Az országgyűlés elnöke nem mondott le! "siettünk, siettünk"
  .......Na és persze Szilvásy az augusztus20-i öt halálos áldozat ellenére.”
 • 7. achilleus 2009. június 02. 16:58
  „http://www.hirszerzo.hu/cikk.hirszerzo.24248.html
  "Szilvásy György nem mond le
  2006-12-01 19:55
  Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országos biztosa csütörtökön Budapesten a vizsgálat eredményét ismertető sajtótéjkoztatón azt mondta: a rendezvény megrendelőjeként a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az első számú felelős az augusztus 20-án történtekért; az ezzel foglalkozó ombudsmani vizsgálat sorozatos hibákat állapított meg a tűzijáték előkészítésében és lebonyolításában. "
  Az indoklás is jellemzően aljas:
  "A miniszter szerint nincs új momentum az augusztus 20-ai eseményeket vizsgáló ombudsmani jelentésben."
  Az ilyen indoklással csak az agyhalottak elégednek meg. Vannak bőven.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adománycsomagokat loptak a gyerekek

Leányvár - Rászorulóknak szánt adománycsomagokat lopott négy gyerek a Komárom-Esztergom megyei Leányváron hétfőn este. Tovább olvasom