Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

A Fidesz több szerénységet kér a DK és az MSZP képviselőitől!

A Fidesz szóvivője ezt a munkanélküliség ügyében írta közleményében.
A Fidesz szóvivője több szerénységet kért DK-s és MSZP-s képviselőtársaitól a munkanélküliség ügyében az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Selmeczi Gabriella, a nagyobbik kormánypárt szóvivője a két ellenzéki párt sajtótájékoztatójára reagálva egyúttal felhívta a figyelmet arra: 2002-ben, mikor a szocialisták átvették a kormányzást, a KSH adatai szerint a munkanélküliek száma 235 ezer fő volt, a munkanélküliségi ráta pedig 5,8 százalék. 2010-ben, mikor a második Orbán-kormány hivatalba lépett, a munkanélküliségi ráta 11,4 százalékon állt, ami 483 ezer főt jelent.

"Ezek tények, és ezek fényében az a kérdés, van-e hitelük a DK-s és MSZP-s képviselők szavainak, hiszen kormányzásuk alatt megkétszerezték a munkanélküliek számát." - fogalmazott Selmeczi Gabriella, hozzátéve: ezzel szemben most, az idei első negyedévben a foglalkoztatottak létszáma 59 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.

Jelezte: a nemzeti ügyek kormánya ezzel együtt maximálisan odafigyel az államadósság csökkentésére is, amelyet a szocialista kormányok "nagy odafigyeléssel duzzasztottak fel".

Az MSZP szerint a munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekről szóló, kedden kezdődő újabb nemzeti konzultáció "álkérdései" helyett inkább új munkahelyekre lenne szükség. Gúr Nándor, a szocialisták alelnöke kedden sajtótájékoztatón arról beszélt: bár a kormány tíz év alatt egymillió új munkahelyet ígért, ma 110 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint a pénzügyi-gazdasági válság előtt, és a foglalkoztatottak száma a kormányváltás óta sem nőtt.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján a Gyurcsány-kormány gazdaságpolitikájának tanulmányozására szólította fel az Orbán-kormányt. A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a foglalkoztatottak száma ötvenezerrel kisebb, mint 2008-ban, a munkanélküliségi ráta pedig 11,7 százalékra nőtt az idei első negyedévben, azaz 172 ezerrel több az állástalanok száma, mint a pénzügyi-gazdasági válság előtt.

Olvasóink írták

 • 3. Morpheus_RexXx 2012. május 30. 13:00
  „Én már csak azt várom, hogy belépjen a takarítónéni és anyai szigorral rájuk ripakodjon, hogy:
  "- Na most már aztán elég volt a civakodásból büdös kölkök.. mindenki vegyen visszább az arcából, mert felmosó van a kezemben és nem félek használni!" :))”
 • 2. bigroy 2012. május 30. 10:20
  „Ezt a szerénységet épp a Fidesz kéri?? Hisz egy jó ideje épp ők beszélnek lekezelően mindenkivel....előbb mutassanak jó példát és aztán követelőzzenek!”
 • 1. mazsolaszolo 2012. május 29. 19:21
  „Jó példával kéretik elöljárni, Kedves Fidesz, és utána van joggal mit számonkérni másoktól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simor: tízmilliárdokat bukunk az EU/IMF-vitán

A megállapodás negyedévi csúszása évente 24-30 milliárd kiadási többletet jelent - mondta Simor… Tovább olvasom