Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A Fidesz többet várt a Gyurcsány-Fico találkozótól

A Fidesz sajnálja, hogy a Magyarország számára fontos kérdések kimaradtak Gyurcsány Ferenc és Robert Fico közös nyilatkozatából. Állásfoglalást várt a Fidesz a dunaszerdahelyi focimeccs ügyében a két kormányfő találkozóján.
Szijjártó Péter szerint az ott történt brutális rendőri támadás egyedülálló Európában. A politikus azt mondta: a kormánynak alkotmányos kötelessége megvédeni állampolgárait határon innen és túl is, de úgy tűnik, képtelen erre.

A politikus hiányolta a Kárpát-medencei képviselők fórumával kapcsolatos magyarázatot is, a szlovák kormány ugyanis elítélte ezt a találkozót. A szóvivő emlékeztetett arra: Magyarországon a szélsőségek a periférián vannak, Szlovákiában viszont koalíciós társai Robert Ficonak.

Az oktatással kapcsolatban elmondta: minden létező eszközzel fel kell lépni a magyar kisebbségeket diszkrimináló oktatási szabályok ellen. Szijjártó Péter bejelentette: ismét kezdeményezik közös politikai nyilatkozat elfogadását a Parlamentben.

Robert Fico szlovák és Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök szombaton Révkomáromban találkozott, az utóbbi időben több konfliktus miatt is elmérgesedett magyar-szlovák viszony javítása érdekében. A két politikus közös nyilatkozatot fogadott el a többi között a kisebbségvédelem és az oktatás témakörében. Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, hogy 2009 első felében újra üljön tárgyalóasztalhoz a két fél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Slota pártja szerint nem történt nagy előrelépés

Nincs túlságosan nagy előrelépés a szlovák-magyar viszonyban - véli Ján Slota Szlovák Nemzeti… Tovább olvasom