Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

A Fidesz válaszokat vár Demszkytől

Feljelentést tesz a Fidesz, ha Demszky Gábor nem tisztázza rövid időn belül a vitatott fővárosi ügyeket - jelentette be Tarlós István, a párt fővárosi frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.
A politikus a többi között a 4-es metro finanszírozására, a központi szennyvíztisztító közbeszerzési pályázatára és a BKV tanácsadói szerződéseire kíváncsi. Úgy fogalmazott: más, hatékonyabb hatóságnak kell vizsgálnia a kifizetéseket.

Őszinte egyeztetések helyett diktatórikus hozzáállás jellemzi a városvezetést Budapesten - mondta Tarlós István. A frakcióvezető szerint egyre több kétes ügylet kerül napvilágra, választ azonban hiába várnak a főpolgármestertől. A politikus szerint Demszky sajátos matematikai műveletekkel kozmetikázza a költségvetést, ezért valós adatokat szeretne látni.

A fideszes képviselő elfogadhatatlannak tartja, hogy kiszorítják az ellenzéket a felügyelőbizottságokból és nyílt szerződéseket titkosítanak. Homályosnak véli azt is, hogy ha egy közszolgáltató cégnél valami nincs rendben, akkor saját maga vizsgálja ki az esetet és erről tesz jelentést. Tarlós szerint ennél megbízhatóbb belső vizsgálatok kellenek.

Tarlós István szerint továbbra sincs válasz arra, hogy miért van a 4-es metro építtetőjének további 35 milliárd forintos többletigénye, és az is kérdéses, honnan szerzi meg a főváros a befejezéshez szükséges forrásokat. A politikus arra is kíváncsi, miből pótolják majd azt a 12 milliárd forintos uniós büntetést, amit a szennyvíz-átemelő telep szabálytalan építtetése miatt szabtak ki. A frakcióvezető elvárja, hogy a BKV tanácsadói szerződéseit ne csak az utóbbi hat hónapra, hanem minimum 2 évre visszamenőleg vizsgálják ki.

György István, a pénzügyi ellenőrző bizottság elnöke arról beszélt: ki kell vizsgálni, hogy több vidéki városhoz hasonlóan történt-e bűncselekmény az útfelújítás-pályázatok során, több helyen ugyanis jogosulatlanul vettek fel állami pénzeket. Tisztázni kell a Bogdáni úti autóbusz-pályaudvar használatának feltételeit is, amelynek a tulajdonosa egy offshore cég.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Írástudatlan-Tdi. 2009. április 09. 13:13
  „Mert most hová tartunk???? Mert ez a mostani szabadrablásos és gyílkos rendszer mennyivel jobb???? Százszórta rosszabb mint a szocializmusban vólt. Ne Marx-ra összpontosítsál ha nem hogy talán ez az egyetlen megmaradt párt aminek nem szavaztak még bizalmat az úgy nevezett rabszólgák! Mert ha a FIIDESZRE vársz hogy javúljon a helyzet akkor azt gyórsan felejtsd el! Egyik kutya a másik eb!”
 • 22. sőndör 2009. április 09. 12:05
  „"pártlyuk" !!!!!!!!! Ismered a mondást miszerint: lyukból jöttünk, a lyuk végett élünk és a lyukba tartunk.
  Szabadkán van egy temető melyet "Zentai" temetőnek hívnak és annak idején az az út mely oda vezetett, a Marksz út nevet viselte. Kérdés: hová jutunk ha Marksz útján haladunk ? Válasz: a Zentai temetőbe !!”
 • 21. Írástudatlan-Tdi. 2009. április 09. 10:57
  „Mire várnak választ? Ők is tehetetlen faszok a gyílkos SZOCIALISTÁKKAL és a gyílkos SZDSZ-szel szemben! Lapúlnak mint szar a fűben és a háttérből acsarkodnak ahelyett hogy tényleg valami érdemlegeset tennének. Várják hogy valaki vagy valakik kikaparják nekik a gesztenyét és majd diadalmasan bevonúlhassanak az órszág élére. Hát az sem lessz ép elméjű akik majd rályuk szavaznak.Mert ők is csak ott fogják fólytatni ahol a gyílkosok abba hagyták. Lehet hogy most sokan megfognak kövezni de meg kellene próbálkozni a MUNKÁSPÁRTTAL. Ki tudja hát ha tudnának valami értelmeset tenni ezzel a döglődő szarfészek országgal. Ártani többet mint a SZOCIALISTÁK az SZDSZ az MDF a FIDESZ -nél többet úgy sem tud! Próba szerencse! Végül is a fizikai dólgozóknak a MUNKÁSPÁRT lenne az igazi pártlyuk!”
 • 20. sőndör 2009. április 09. 10:52
  „le kéne ellenőrizni (párthovatartozástól függetlenül) milyen volt a vagoni helyzetük 79 ben, összevetni a jövedelmi viszonyaikkal és megnézni mekkora a mai vagyonuk. Ez már jogalapot nyújtana a felelőségvonásra ! Gyanítom kevesen maradnának.”
 • 19. madártej 2009. április 09. 08:55
  „Flexi, neked tényleg káros a fejed falba verése. Bár, nekem mindegy, ha naponta akármennyit is koptatod azt a romot, a te bajod.:)”
 • 18. Lutetia 2009. április 08. 21:12
  „Nagyszerű hír. Akkor egy füst alatt azt is tisztázhatják, hogyan épülhetett az V. kerületben egy hat emeletes szálloda egy lakóház udvarára - karnyújtásnyira a lakások ablakaitól.”
 • 17. gardista33 2009. április 08. 19:25
  „madártej örülök hogy nem csak szélsöségesek /flex,aranka/ irnak ide.Szebb jövöt! kommunistamenteset”
 • 16. garbon 2009. április 08. 19:24
  „A kis buzi zsidó gyereket el kell itélni legalább 40 év börtönre.”
 • 15. jozicsenko 2009. április 08. 18:43
  „14. hozzászólás klj_54 2009.04.08. 18:28

  hogy lett az apró unoka Motim tulajdonos?

  hogy vehetett meg több gyárat, ha csak egy pápai panelje van? :-))))

  500 mrd lett a négyes metró, amit 2002ben még 200 mrd-ra becsültek: mondd, hogy lett ennyi, ha 7 év alatt nem volt ekkora infláció?

  agyhalott baloldaliak még mindig a szőlőbányákkal jönnek, közben már sehol sincsenek...”
 • 14. klj_54 2009. április 08. 18:28
  „Miért csak az orbán apuka szállíthatott a dunai vasműbe?
  Miből lett egy kezdő jogász milliomos, tokaji szőlősgazda?
  Egyenlőre nincs több kérdésem! :)”
 • 13. flexsnake 2009. április 08. 18:19
  „6. csókold meg a fenekét a jugendbarátodnak :D”
 • 12. flexsnake 2009. április 08. 18:19
  „6. csókold meg a fenekét a jugendbarátodnak :D”
 • 11. achilleus 2009. április 08. 16:23
  „9. hozzászólás sós 2009.04.08. 16:05
  "Véleményem,oszd meg és urallkodj!"
  Pontosan, most már ideje lenne azt nézni, hogy meg is kapják a méltó büntetésüket a tolvajok-csalók-gazemberek. Ne azzal csússzanak ki az igazságszolgáltatás elől, hogy mások is loptak. Jó, de ők legalább ügyesebbek és kevésbé pofátlanok voltak. Ha nem kezdődik el végre a rendrakás akkor, a következő tolvajok meg ezeknek a bűntetlenségére hivatkozva fognak lopni. Nem kell azzal foglalkozni, hogy ki kutyájának kölyke: Lopott, bűnhődjön, kész. Ennyire egyszerű /lenne/.”
 • 10. madártej 2009. április 08. 16:07
  „Úgy ám, gárdista, készülhetnek már a mögélhetési röttögők a bőröndöket bepakolni. De, jobban járnak, ha idejében mögvöszik az egyirányú jegyöt maguknak!:)”
 • 9. sós 2009. április 08. 16:05
  „Hát tessék,a Jobbik erről beszél folyamatosan,mármint amit az elvtársak ill tettestársak hosszú éveken át lenyúltak.Demszky úr kiskirálysága(de a többié is)szépen véget ér, hamarosan és kezdőthet a visszafizetés,majd takarodó az országból.Végre jöhet majd a rendszerváltás,újáépítés,igazságosság ,.korszaka.Szerintetek mennyi pénzt nyúlhattak ezek le?Lám, mégis a kisembereket sarcolják.Mit képzelnek ezek magukról?Véleményem,oszd meg és urallkodj!”
 • 8. gardista33 2009. április 08. 15:58
  „madártej igazad van. amugy daroczi is menekül elfele. menekül mind HAHAhaha”
 • 7. waterbear 2009. április 08. 15:36
  „Nem tudom figyelitek-e, eddig is állig ért a sz@r mindegyiknek, de most, hogy el kezdett még hullámozni is, kezdődik az egymásra mutogatás, keresik a felelősöket a másik táborában, egyre kerülnek elő azok a kérdések, amiket az átlagpolgár már ezerszer feltett, csak nem kapott rá választ, keresik a választók kegyeit.... lassan kezdődik a gyúrás a kopogtató cédulák gyűjtésére.... mert nincs ám olyan messze a választás, akármelyik is lesz előre hozott vagy rendes...
  Mindegyik tesz, kérdez valamit, amire majd hivatkozni tud, hogy bezzeg akkor mi kérdeztük, számon kértük, csak nem válaszoltak:-))))”
 • 6. madártej 2009. április 08. 15:28
  „Flexi, neked agyadra ment a római kori kőfal saját fejeddel való szétverése, hogy ekkora hülyeségeket tudsz írni ide? Kérdezd meg Keller Laci elvtársadat meg a többi haszontalan hülyét a szadeszból, majd ők elmondják, miképpen buktak 136 db pört a Fidesz ellen a Macmegyó kormány óta...:)”
 • 5. flexsnake 2009. április 08. 15:20
  „Komoly ez a fidesz :D Én is szeretnék választ arra hogyan nyelte le orbán a lóvékat. Arra esetleg nem akar választ adni? Egyik nagyobb barom mint a másik. Egyik hülye kéri számon a másik hülyét. Te mé annyit csórtál? He? Mert nekem csak ennyit sikerült... Húzzanak már a francba.”
 • 4. madártej 2009. április 08. 15:05
  „Demszkijevics főherceg mehet a lapátra!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom László a MOL-vezérrel tárgyalt

A MOL elnök-vezérigazgatója arról tájékoztatta az államfőt, hogy az orosz Szurgutnyeftgaz olajipari vállalat részesedést szerzett a magyar olajtársaságban. Tovább olvasom