Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.
/span>370 ezren tervezik, hogy kivándorolnak - mesél, aki már…

A fogyasztóvédők beperelték a T-Mobilet

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) és a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) beperelte a T-Mobile mobilszolgáltatót tisztességtelen szerződési feltételek alkalmazása miatt - közölték a fogyasztóvédők kedden.
Közérdekű keresetükben a bíróságtól azt kérték, állapítsa meg, hogy a T-Mobile tisztességtelen szerződési feltételeket alkalmaz.

A fogyasztói érdekek képviseletét ellátó két társadalmi szervezet szerint azért tisztességtelen a szolgáltató eljárása, mert a fogyasztó hátrányára állapítja meg a feltételeket, mivel egy 5-10 másodperces hívásért is 30 másodpercet fizettet ki az ügyféllel, vagyis többet, mint amennyit használ.

A fogyasztóvédők diszkriminatívnak is tartják a szolgáltató eljárását, mert míg az üzleti ügyfelek esetében mód van a másodperc alapú számlázásra, addig az egyéni fogyasztóknál ez nem lehetséges.

A T-Mobile a keresettel kapcsolatban az MTI-vel közölte: a mobiltávközlési piac összes szereplőjének általános érvényes gyakorlata, így nem csupán a Magyar Telekomé (T-Mobile), hogy az eltérő igényű lakossági és üzleti/vállalati ügyfeleinek tartalmában, díjakban és akár számlázási egységekben eltérő ajánlatokat kínál. Ez azonban nem ellentétes az erre vonatkozó hatályos jogszabályokkal. Ennek oka abban keresendő, hogy a lakossági és üzleti ügyfelek eltérő fogyasztási szokásokkal rendelkeznek. Magyarországon tehát mindhárom mobilszolgáltató eltérő kínálati portfólióval rendelkezik a lakossági és üzleti ügyfelek esetében, ami éppen az eltérő igények miatt a legkevésbé sem tekinthető diszkriminációnak.

Ez az eltérés a számlázási egységek tekintetében is érvényes. Az így kialakított konstrukciók mindkét fogyasztói szegmens igényeinek megfelelő lehetőségeket és alternatívákat kínálnak, és természetesen ebből következik, hogy vannak közöttük olyan momentumok is, amelyek vonatkozásában a lakossági ügyfelek élveznek előnyöket - áll a T-Mobile közleményében.

A fogyasztóvédők közleményében szerepel, hogy a KÖFE korábban levélben fordult a szolgáltatóhoz, hogy módosítsa általános szerződési feltételeit, de a cégtől nem érkezett válasz.

Olvasóink írták

 • 10. samsungboy 2010. április 21. 07:18
  „Kedves Vovozs!
  Rosszul tudod! Mindháromnál lehet már 2 előfiztől, sőt akár egy előfiz+1 kártyástól ingyen beszélni. Nézz utána, a többiben mondjuk igazad van :).
  A Tré valóban nagyon drága, de legalább a lusták mindent egy helyen intézhetnek ,(1 hónapig egy elcseszett számlát) de van másik kettő, így is minden nap hoz vki. hozzájuk még egy embert. Amíg őket nem zavarja a KÖFE-t miért.”
 • 9. maci52 2010. április 21. 06:53
  „A T-mobil a világ LEGDRÁGÁBB szolgáltatója,egyszer felhívtak hogy mi a véleményem róluk,azóta sem piszkálnak.
  Amíg a kiváltságosak INGYEN beszélnek,rendőrök,hivatalnokok bírák,ügyészek,és azok manipulálnak a rokonaikkal,addig menjenek a büdös p.csába.”
 • 8. flexsnake 2010. április 20. 22:32
  „rühelem az egész tcsoportot de ez a keresett egy hülyeség. Mé nem perelik a vízszolgáltatót? Köbméterre számol pedig én centiliterenként fogyasztok. VAgy az áramszolgáltatót mert kilówattot számláz én meg wattokban fogyasztok :D”
 • 7. CID 2010. április 20. 22:09
  „Etalon S díjcsomagnál 60mp-s számlázási egységnél a percdíj 19 ft6perc, az 1 mp-s nél 28 ft/perc. Okostónik szerint a kedves és tudatos vásárló melyiket választaná ? :)
  Remélem a fent említett egyesület működésére egy fillér sem megy az adómból..................”
 • 6. CID 2010. április 20. 22:02
  „KÖFE, FEOSZ ? Miből tartják fent ezek a szerencsétlenek magukat. Ilyen baromságot még nem hallottam . Ki a fene tegergeti a magánszemély kezét, hogy a Tréjmobilnál kössön szerződést 60mp alapú számlázási egységgel ( 30 mp már szerintem nincs is, pláne 1 mp ) . Nem tetszik, mehet a másik két szolgáltatóhoz. Az meg pláne hányingertkeltő, hogy csak a magentát mószerolták be, a másik kettőnél is ez van.
  Barmok gyülekezete.”
 • 5. töröggszultán 2010. április 20. 21:51
  „A cím alapján egész másra gondoltam a feljelentés indokaként látatlanban. Nekem a kezdeti időkben rendszeresen próbáltak túlszámlázni. de rádöbbentek, hogy nem mindig működik ez a dolog. Törölték is másfél havi számlámat vita nélkül. Az internettel hasonló volt a dolog, amikor precíz nyilvántartást dugtam az orruk alá plusz nem voltam hajlandó fizetni a rendszeresen /és szándékosan/össze vissza szaggatott és kritikán alul belassított net után. Mindig "szoftverfrissítésre" hivatkoztak. Mondtam, hogy nekem az eredeti teljesen megfelelt és azt kérem mindenféle "frissítgetés" nélkül.”
 • 4. varbert 2010. április 20. 21:18
  „sbert!
  Ha tudsz valamit,az sokat érhet.Az ár kartell tiltott, és a leleplezőit a piacfelügyelet jutalmazza.”
 • 3. sbert 2010. április 20. 20:18
  „Csak annyi: akkor mindhárom szolgáltató egységesen vonható felelősségre ezügyben... Tessék gondolkozni ezen!”
 • 2. vovozs 2010. április 20. 20:02
  „A gond az, hogy 3 vagy 5 előfizetéssel nem lehet az ember semelyiknél másodperc alapú, egymás közt ingyen beszélő, ha nincsen cégem. magánszemélyként nem adnak ilyen jó konstrukciót. Végigjártam már ezt a cipőt és beléptünk egy csoportba... és igy másodperc alap, havidíj lebeszélhető, csoport tagjai ingyen beszélnek felár nélkül... ´96-os pannonos előfizetésemet szüntettem meg emiatt. sünt.”
 • 1. varadipal 2010. április 20. 18:15
  „Csodálkoztam volna, ha a a T-mobile a 30 másodperenkénti számlázási rendszerében a 30 másodperc alatti hívásokat ingyen adta volna, hivatkozva a lakossági és üzleti eltérő szokásokra.
  Itt nem diszkrimináció miatt kellett volna pert indítani, hanem igénybe nem vett szolgáltatás számlázása miatt, ha technikailag lehetőség van másodperc alapú számlázásra is.Ha megállapítottak másodperc szolgáltatásért egységárat, akkor túlszámlázás történik, ha 30 alatt 30-at számláznak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzhalál: nem tudták kimenteni házából a férfit

Bennégett a házában egy idős férfi Vázsnokon - közölte a rendőrség kedden. Tovább olvasom