Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

A főkapitány visszautasítja

Az országos rendőrfőkapitány visszautasította a testület általános megbélyegzését az emberi jogi bizottság pénteki ülésén.
A parlamenti bizottság ellenzéki kezdeményezésre ült össze a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben, hogy vizsgálja az utcai zavargások során végrehajtott rendőri intézkedések jogszerűségét és hatékonyságát. Bene László elmondta: 28 nyomozást indított az ügyészség rendőrök ellen, ami nem tekinthető soknak, figyelembe véve, hogy szeptember 18–19–20-án éjszaka több ezer rendőr sok ezer intézkedést hajtott végre. – Ha a kollégák követtek el hibát, azt fel kell tárni, de ennek ódiuma nem hullhat vissza az egész testületre – mondta a főkapitány, aki nem vitatta a rendőri intézkedésekkel kapcsolatos vizsgálatok szükségességét, de jelenleg nem tartotta időszerűnek.
„ Ezeknek a kérdéseknek a feszegetése nem időszerű akkor, amikor a nyugalom még nem állt helyre, elbizonytalaníthatja az állományt.”
A rendőri intézkedés nem látványosság, az ilyen helyszíneken mindenki maga is felelős a saját biztonságáért – tette hozzá a főkapitány, aki emlékeztetett arra is, hogy a rendőrség folyamatosan kérte a békés tüntetőket, távozzanak a rendzavarások helyszínéről.
Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság vezetője az ülésen elmondta, beszélgetett a zavargások kapcsán fogva tartott személyekkel, akik közül többen beszámoltak arról, hogy megbilincselésük után bántalmazták őket a rendőrök, esetenként még a rendőrautóban, sőt, a rendőrségi épületben is. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitatható volt a játékvezetés Bükön

Kézilabda

Audi-ETO II–Marcali 30–27 (16–16) Tovább olvasom