Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

A földrengésvédelem akadályozta meg a bankrablást

Bankrablás, vagy illegális alagútfúrás? - ez foglalkoztatja a moszkvai ügyészséget, miután az egyik pénzintézetet úgy akarták kifosztani, hogy alagutat fúrtak a bank alá. A bűncselekményt egyébként nem a rendőrök hiúsították meg.
Az évszázad bankrablására végül nem került sor Moszkvában, de a szakembereket és a sajtót is élénken foglalkoztatja annak az alagútnak az ügye, amelyet egy hatalmas pénzraktár vagy széf alá ástak. De végül is az alagút csak az épület alapjáig készült el, az utolsó néhány méter még hiányzott.

Állítólag másfél évig építették a 30 méter hosszú, majdnem két méter magas és egy méter széles profi módon megerősített vágatot. A terv az volt, hogy rövid idő alatt az egész pénzraktárt kirámolják, és a nagytömegű pénzt azonnal elszállítják. Ezért maximális hatékonyságra törekedtek. A bankrablók egy szomszédos garázsból indultak, s mintegy 90 tonna földet termeltek ki. Sőt, feltűnés nélkül el is szállították valahogy.

Hogy a vállalkozás mégsem sikerült, annak a földrengésvédelem az oka. Egy, a bank alapjait figyelő szeizmográf furcsa rezgéseket mutatott ki, és az őrség értesítette a rendőrséget mondván, itt valaki ás. Ám a bandának nyilvánvalóan lehettek belső informátoraik, mert a lesben álló rendőrök néhány nap után dolguk végezetlenül elvonultak. Az alagútépítők nyilvánvalóan nem fognak többé jelentkezni.

Az ügynek egyébként van egy mulatságos jogi utójátéka is. Az ügyészség egyelőre nem tudja, hogy milyen paragrafus alapján indítson eljárást. Rablás ugyanis végül nem történt, az alagútépítést pedig a törvény nem tiltja.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei civilsiker

Szombathelyen rendezték a Nemzeti Civil Alapprogram kollégiumválasztó elektori gyűlését, amelyen a… Tovább olvasom