Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

A forint ne legyen politikai futball-labda

Az államháztartási hiány nagyságát még a választások előtt nyilvánosságra kell hozni. Erről és a gazdaság más kérdéseiről beszélt a minap Győrött sajtótájékoztató keretében Szabó József, az MDF alelnöke és Bod Péter Ákos egyetemi tanár.
– Az országban és a megyében is alacsony az aktivitási ráta, ami azt mutatja, a munkaképes lakosság hány százaléka dolgozik. Ötven százalék alatti ez az arány, aminek az oka, hogy nincs megfelelő számban vonzó munkahely – kezdte tájékoztatóját Szabó József képviselőjelölt és hozzátette: ezért olyan fontos a demokrata fórum szerint a meglévő munkahelyek védelme, a részmunkaidős foglalkoztatás elterjesztése. Győrben szerinte a gyártási tapasztalatra alapozva lehet újabb munkahelyeket létrehozni, és a város szolgáltatási központ lehet, növelni kell befolyási övezetét.
A volt ipari és kereskedelmi miniszter, Bod Péter Ákos ugyancsak a gazdaságot érintő kérdésről, a forint utóbbi időszakban tapasztalható gyengüléséről beszélt. Elmondta: Magyarország drágán finanszírozza magát, az unión belül itt a legmagasabb a kamatszint. Úgy véli, politikai vita tárgya lett az államháztartás hiánya és az erre vonatkozó friss adatot tudomása szerint a pénzügyminiszter a szokásos időpontban, a hónap hetedik napján nem akarja nyilvánosságra hozni, csak a választások után. Az MDF azonban kéri, követeli: ne tartsa vissza, mert az nem tesz jót a gazdaságnak, akárcsak ha a forint bekerül a politikai futball-labdák közé. Az adatok visszatartása miatt a befektetők azt gondolhatják, nagy a deficit, így szerinte az ismert nagy deficit is jobb, mint a bizonytalanság. És véleménye alapján a választók is jobb, ha tudják szavazás előtt, a helyzet megengedi-e az ígérgetést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elődjét méltatta beszédében XVI. Benedek pápa

Méltatta elődje, II. János Pál "roppant örökségét", és felidézte utolsó napjainak szenvedését a… Tovább olvasom