Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

A Főtávnál is elszámoltatást követel a Jobbik

A Jobbik a túlszámlázott távhődíjak visszafizetését, valamint a Főtáv vezetőinek teljes körű elszámoltatását követeli.
Hegedűsné Kovács Enikő, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében emlékeztetett: a BRFK szerdán vette őrizetbe a Főtáv vezérigazgatóját, akinek egyúttal előzetes letartóztatását is kezdeményezte. A vezérigazgatót különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják egy lakóparkkal kötött előnytelen szerződés miatt, a kárösszeg 180 millió forint - ismertette.

A politikus kiemeli továbbá, hogy a Jobbik már idén tavasszal rámutatott a fővárosi tulajdonú cég működésében fellelhető visszásságokra és törvénytelenségekre. A párt a véleményét az Állami Számvevőszék jelentésére alapozta, amely több milliárd forintos nagyságrendben határozta meg azt az összeget, amellyel a Főtáv megkárosította a távfűtéses lakásban élőket, elsősorban a paneltulajdonosokat.

Az ÁSZ megállapította, hogy korábban a főpolgármesteri hivatal épületének fűtésére kiszámlázott tételek nem fedezték az azzal kapcsolatos kiadásokat, és az ily módon a Főtávnál keletkezett veszteségeket beépítették a következő évi távfűtési díjba, "vagyis a távfűtött lakások tulajdonosai fizették Demszky Gábor hivatalának fűtését" - fejti ki Hegedűsné Kovács Enikő.

A jobbikos képviselő megjegyzi: a számvevőszék kifogásolta továbbá az értékcsökkenési leírás kiszámítási módját, valamint az üzleti ajándékok és a fix vezetői prémiumok kérdését, amelyek megalapozatlanul kerültek beszámításra a távhődíj megállapításakor.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2010. július 23. 08:47
    „Ugyan ezt meg lehetne és meg is kellene tenni évekre visszamenőlegesen a szegedi Hőszolgáltató Kft-nél is!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonattal ütközött egy autó Szombathely és Kőszeg között

A helyszínen meghalt annak az autónak a vezetője, amely vonattal ütközött egy vasúti átjáróban csütörtökön kora este Szombathely és Kőszeg között. Tovább olvasom