Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

A fővárosban bizonytalan a vonatközlekedés

Továbbra is kiszámíthatatlan a vonatközlekedés Budapesten is. A Déli és a Keleti pályaudvar gyakorlatilag megbénult. Bár a Nyugatiba érkeznének a vonatok és el is indulnának onnan, teljesen bizonytalan, hogy milyen szerelvény és mekkora késéssel hagyhatja el az állomást.
A Nyugati pályaudvar elvileg fogad és indít is vonatokat, az azonban teljesen bizonytalan, hogy a szerelvények mikor és mekkora késéssel érkeznek be, illetve tudnak elindulni. Kedden kora reggel egy pénztár volt nyitva és mindössze nyolc-kilenc ember várakozott valamilyen vonatra. A forgalmi ügyeleten a Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának azt mondták, hogy teljesen kiszámíthatatlan a vonatközlekedés és komoly késésekre számíthatnak az utasok, ezért inkább a buszt válasszák.

A Keleti pályaudvaron lényegesen rosszabb a helyzet. Az információs táblán mindössze annyit olvashatnak az utasok, hogy "sztrájk", illetve hogy nem közlekednek a vonatok. Innen tehát ki biztosan nem fut szerelvény és várhatóan be sem érkezik egy sem. A pályaudvaron alig néhány utas várakozott csak a kora reggeli órákban.

Teljesen áll a Déli pályaudvar is. Vonatok nem indulnak el és nem is érkeznek be oda. Az információs táblára is az van kiírva, hogy a szerelvények a Kelenföldi pályaudvarról közlekednek. Kedden kora reggel szinte nem is volt senki a pályaudvaron, mindössze néhányan nézelődtek.

Az a reggeli műszakváltáskor fog kiderülni, hogy napközben hogyan alakul a helyzet, egyelőre ezt még nem lehet megmondani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védett épületet romboltak le?

A MÁV állítása szerint félreértés miatt bontották le a Kelenföldi pályaudvarnál lévő indóházat,… Tovább olvasom