Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A fővárosi rendőrök furcsa esetei 2008-ból

Egy férfi Szaúd-Arábia hercegeként jelentkezett be egy V. kerületi szállodába, makákót találtak a zsaruk a Felhő utcában, ne lopj cserepes növényt! - a tavalyi év legfurcsább esetei és elkövetői.
Egy férfi ellen azért folytatott eljárást a rendőrség, mert tavaly januárban Szaúd-Arábia hercegeként jelentkezett be egy V. kerületi szállodába. Az ál-uralkodó másnap nem tudta rendezni számláját, ezért kihívták a rendőröket. A férfi elmondta, azért hazudott, hogy a szálloda lakosztályában tölthessen egy éjszakát. Mint kiderült, nem ez volt az első eset, hogy másnak adta ki magát: néhány nappal az incidens előtt limuzint rendelt és egy elegáns vidéki szállodához hajtatott, ahol szintén eltöltött egy éjszakát. Másnap ismét Budapestre utazott a kocsival, majd fizetés nélkül, és a sofőr játékkonzoljával távozott. A csaló egyébként 2007-ben sem tétlenkedett: többször aludt álnéven vidéki szállodákban. Megesett, hogy még a "kísérete" számára is foglalt szobát, illetve nyolcfős gálavacsorát is rendelt, amit végül kidobott.

Júniusban egy majom keltett riadalmat a fővárosban. A rendőrök egy makákót találtak a XII. kerületi a Felhő utcában. Az állat a közeli Mátyás király utcában egy nyitott ablakon keresztül beugrott egy arra haladó kocsi utasterébe. A sofőr ezt követően megállt, felhúzta az ablakot, és kiugrott az autóból. Az állatkert orvosa altatólövedékkel elaltatta az állatot, majd elszállították. Azt, hogy a makákó honnan kerülhetett az utcára, nem tudni. Néhány nappal korábban egy viperának vélt sikló ijesztett rá egy járókelőre, szintén a XII. kerültben. A hüllő a férfi karjára tekeredett, de mint azt a kígyószakértő később megállapította, az állat egy ártalmatlan erdei sikló volt, amelyet később szabadon engedtek.

Ugyanebben a hónapban elővigyázatlan tolvaj akadt a rendőrök horgára: egy férfi éjszaka egy lakótelepi ház folyosójáról lopott el egy cserepes növényt a XVII. kerületben. A tolvaj azonban nem figyelt kellőképp, ugyanis a virágföld kiszóródott, a nyomok pedig egészen a lakásáig vezettek. A férfit reggel a rendőrök ébresztették.

Júliusban egy férfi - egy fegyvernek látszó tárggyal - ment be egy XIV. kerületi bankba, ahol felszólította a biztonsági őrt, hogy vegye le az övét. Az őr erre nem volt hajlandó, ezért a rabló tovább fenyegetőzött. Az alkalmazott többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó eleget tenni a fegyveres kérésének, aki - néhány másodperces gondolkodás után - tudomásul vette a döntést és távozott.

Októberben fogtak el egy betörőt a rendőrök, aki még augusztusban fosztott ki egy XV. kerületi lakást. A férfi iratokat, készpénzt és egy mobiltelefont vitt el, amelyet később a meglopott fél felhívott. A betörő fel is vette a telefont, majd közölte: a betöréskor kesztyűt és sapkát is viselt, így nem hagyott ujjnyomot és nem találhatják meg a hajszálait sem. Kifejtette, a DNS-nyomvizsgálat amúgy is gyerekcipőben jár a rendőrségnél, ezért soha nem fogják őt megtalálni. A sértett a beszélgetést felvette, majd feljelentést tett a rendőrségen. A betörőt végül október végén fogták el nem messze a rablás helyszínétől egy lakásban. A férfi beismerő vallomást tett.

Olvasóink írták

  • 2. egy 2009. február 22. 19:19
    „Csatlakozom az előttem szólóhoz, inkább nevetek más hülyeségén, mint sírjak más hülyeségén... Na, ezt jól megmondtam. :)”
  • 1. flexsnake 2009. február 22. 18:11
    „Mint a magyar majdnem darwin-díjasok :D
    Még több ilyet! Inkább ez legyen címlapon mint herélés vagy gyurcsány vagy gyilkosság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor és a páneurópai közröhej

Ahogy Nyugat-Európa a jelenlegi pénzügyi válságot kezeli, azzal felmondja a húsz évvel ezelőtt… Tovább olvasom