Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

A frakció megszavazta Bajnai jelölését

Bajnai Gordon kormányfő-jelölését támogatta az MSZP frakciója vasárnap esti ülésén - jelentette be az egyeztetésről távozóban Kiss Péter.
A kancelláriaminiszter hozzátette: Bajnai ismertette programját az ülésen. A tárgyaláson egyébként a szocialista frakció körülbelül harmada volt jelen, ők azonban nagy többséggel támogatták a jelenlegi gazdasági miniszter miniszterelnöki jelölését. Az egyeztetésen Gyurcsány Ferenc nem volt jelen. Bajnai Gordon az ülés után átment a liberálisok Gizella utcai székházába, hogy az SZDSZ ügyvivői testületével és frakciójával egyeztessen.

Horváth Csaba szocialista képviselő az ülésről távozóban újságíróknak azt mondta: Bajnai Gordon nagyjából két évre vázolta fel a programját: ez egy kevésbé konkrét, inkább gazdaságpolitikai irányelv, ami a stabilizációt helyezi a középpontba. Tehát közgazdasági és pénzügyi szempontból stabilizálja az ország helyzetét. Célja az, hogy helyreállítsa a nemzetközi bizalmat Magyarországgal szemben. Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy ebben vannak hasonlóságok a Gyurcsány Ferenc által februárban bejelentett programmal. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a programot még nem részletezték ki. Ezt akkor érdemes, ha Bajnai Gordonnak sikerül megállapodnia az elvekben a liberális ügyvivőkkel.

Mécs Imre szintén az ülésről távozóban Bajnai Gordon programjában szereplő esetleges megszorításokkal kapcsolatban azt mondta, hogy amire szükség van a gazdaság stabilizálásához, azt meg kell tenni. Azt ugyanakkor kiemelte, hogy a megszorítás az egy tág fogalom, és ebben a nehéz gazdasági helyzetben, amiben van az ország, határozott és fontos intézkedések kellenek.

Az esti órákban a politikusok folyamatosan hagyták el az irodaházat, a legtöbben nem kívántak nyilatkozni.

Olvasóink írták

 • 3. bambinaXX 2009. március 30. 00:03
  „azt miért nem hangoztatja senki, hogy először az államapparátus kiadásait fogják csökkenteni?
  túl sokba van ez a sok léhűtő.. Sokkal szimpatikusabb lenne BÁRKI programja, ha azzal kezdődne,h a képviselők, miniszterek fizetését felére csökk., és megszavazzák, h a következő választáson feleannyian legyenek?!
  HELLO, HELLO!!!! A FEJÉTŐL BŰZLIK A HAL(is)!!!”
 • 2. cselac 2009. március 29. 23:27
  „Kérdés, Karsai lesz-e elég tökös...ha nem lesznek választások, a nép úgyis utcára megy, főleg, ha nagyon erőlteti a családi pótlék mindenkitől való elvételét...szociális gyilkosságok lesznek így...azt sem tűri a nép..nem sok választás maradt...”
 • 1. legal 2009. március 29. 22:32
  „"""A tárgyaláson egyébként a szocialista frakció körülbelül harmada volt jelen"""
  Belefáradtak. Kíváncsi leszek, mi fog történni a parlamenti szavazáson? Teljes lesz-e az MSZP frakció? Ha az SZDSZ most elfogadja Bajnai Gordon személyét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az MSZP frakciójának ülése

Megkezdődött az MSZP frakciójának ülése vasárnap este fél hétkor a képviselői irodaházban. A… Tovább olvasom