Délmagyar logó

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

A fürdő külföldön is népszerű

Egyre több a külföldi vendég a makói strandon: a magyar mellett a német, az angol, a francia vagy a svéd szó sem ritka a népszerű pihenőhelyen. Ám a magyarul beszélők sem mind hazai vendégek – a határon túliak is felfedezték a fürdőt.
Sokak kedvence az élménymedence Fotó: Karnok Csaba
Jó időben, főleg hét végén akár a kétezret is elérheti a vendégek száma a makói termál- és gyógyfürdőben. Közülük egyre több a külföldi: tíz-húsz ember mindig akad köztük, de ha csoport érkezik, a nyolcvan-száz főt is meghaladja a létszámuk – tudtuk meg az igazgatótól, Pőcze Lászlónétól. Járnak Makóra németek, franciák, kanadaiak, sőt svédek és finnek is – a fürdővezető személyesen ismer közülük jó néhányat, hiszen visszatérők is vannak közöttük. Ugyanakkor a határon túli magyarok is egyre szívesebben járnak a gyógyvize és élménymedencéje miatt kedvelt fürdőhelyre. A napokban például egyszerre pihentek itt erdélyi gyerekek és a délvidéki Zentáról érkezett nyugdíjasklub tagjai.

A negyvenfős zentai csoport vezetője, Fleisz Ibolya lapunknak elmondta: annyira tetszik nekik a fürdő, hogy már harmadszor utaztak Makóra. Más üdülőhelyeket is kipróbáltak a határ közelében, de úgy tapasztalták, itt a legkedvesebb a személyzet és a legolcsóbb a belépő – ráadásként a víz mindig tiszta. Csak azt sajnálják, hogy fedett medence nincs még.

Az Újszékelyről érkezett tizenöt tagú, felső tagozatos diákcsapat a földeáki általános iskolával hat éve kialakult cserekapcsolat révén tölt egy hetet Magyarországon. Bár a gyerekek számára nyilván a budapesti és az ópusztaszeri kirándulás lesz a legemlékezetesebb, a strandolás is újdonság számukra, hiszen otthon nincs hasonló. A diákok főleg az élménymedencében lubickolnak, de úszni, sportolni is szeretnek itt – mondta el a csoportot vezető egyik pedagógus, Buzogány Erzsébet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

kajak-kenu

A magyar versenyzők összesen hat arany-, hét ezüst- és két bronzérmet gyűjtöttek a Poznanban… Tovább olvasom