Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

A fuvarozók érdekeiért

A fuvarpiacon tevékenykedő magyar vállalkozások száma a korábbi 20 ezerről 24 ezerre nőtt. Az eddigi 90 ezer nagyteherkocsiból álló hazai járműpark 100 ezer felettire duzzadt.
Míg korábban csupán 4800 nemzetközi szállítási engedélyt birtokoltak magyar cégek, addig mostanra 12 ezerre emelkedett az EU-n belüli fuvarozásra jogosító engedélyek száma. A külföldi szállításokban való jelentős részvétel az érdekképviseletnek is kiemelt szerepet kell kapnia. A Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete (NIT-Hungary) elnöksége ezért rendszeres szakmai konzultációt kezdeményez az Európa Parlament (EP) magyar képviselőivel.

Az ipartestület elnöksége a napokban találkozott Barsiné Pataky Etelkával, az EP közlekedési és idegenforgalmi bizottságának egyetlen magyar tagjával. A megbeszélésen szóba került a magyar és európai közúti fuvarozókat érintő két legaktuálisabb szakmai, politikai kérdés, melyek az EP előtt vannak, illetve oda kerülnek.

A közúti fuvarozás egységes európai feltételeit – a gépkocsivezetők vezetési és pihenési idejétől a gépjárművek műszaki állapotáig és a fuvarozási engedélyekig – az Európai Gazdasági Közösség rendeletben határozza meg. Az EP-képviselő elmondta, hogy a szakmai bizottság őszi ülésén felveti a NIT-Hungary fuvarozókat érintő javaslatait. Foglalkozni kíván az EU-autópályák díjainak és a biztonságos vezetés egységes rendszerével.

– Ipartestületünk felvetette a hegyeshalmi határátkelőn meglévő átkelési problémákat. Barsiné Pataky Etelka ígéretet tett arra, hogy osztrák kollégái felé jelzi a helyzetet és kéri az osztrák hatóságok vizsgálatát és annak módosítását – mondta el Fekete Zoltán, a NIT- Hungary győri irodájának vezetője, hozzátéve: a NIT saját forrásból biztosította egy újabb határátkelősáv kialakítását Rédicsnél.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkoztak a csütörtöki hölgyek

Lolleh Bellon nem ismert szerző. Kötetét hiába keresnénk könyvtárak polcain. Darabja sem a színházi… Tovább olvasom