Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

A fuvarozókat is díjemelésre készteti a drágulás

10-15 százalékos fuvardíjemelésre lenne szükség ahhoz, hogy a magyar közúti szállítók gazdaságosan működhessenek, illetve egyáltalán talpon maradhassanak.
Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkár-helyettese elmondta: az áfa nem, viszont az üzemanyag árának emelkedése jelentősen érinti a szállítókat.

- Szeretnék a fuvarozók emelni az árakat, és nemcsak azért, mert a mostani üzemanyagár-emelkedés bekövetkezett, hanem azért is, mert a mostani fuvarpiaci helyzetben sajnos, nagyon sok fuvarozó önköltségi szinten, vagy önköltség alatti szinten fuvaroz. Az üzemanyagár-emelkedés újabb problémát jelent a szakmának. Remélem, hogy érvényesíteni tudják a tagjaink, és remélem, hogy azok a világpiaci tendenciák, amelyek akár az olajárra, akár a forintárfolyamra vonatkoznak, előbb-utóbb megfordulnak és normalizálódik a helyzet – mondta Karmos Gábor.

- Mikortól fognak emelni a fuvarozók?

- Nagyon nehezen tudnak a fuvarpiaci helyzet miatt, mint említettem, nagyon sokuknak éves keretszerződése van, tehát nincs is módjuk erre az emelésre. Természetesen, akik kisebb volumenben végeznek fuvarozási tevékenységet, azok igyekeznek ezeket a költségnövekedéseket érvényesíteni. Az áfa a fuvarozói szektort talán annyiban kevésbé érinti, hogy mi áfavisszaigénylők vagyunk. Tehát ilyen formában a lakosság számára ez természetesen többletterhet fog jelenteni, mondjuk egy lakossági költöztetés esetében, de a fuvarozók vonatkozásában ez nem akkora gond. Az üzemanyagár viszont borzasztóan nagy gondot jelent.

(Krónika hírszolgálat)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztustól indul felfelé a gázár

A gáz fogyasztói ára fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus… Tovább olvasom