Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 17°C Még több cikk.

A gazdasági bizottság támogatta Szabó Pál kinevezését

15 igen, 12 nem szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta Szabó Pál gazdasági és közlekedési miniszter-jelölt kinevezését szerdai ülésén az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai bizottsága.
A Magyar Posta jelenlegi vezérigazgatója a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény várható módosítása után a Közlekedési, Hírközlési és Energetikai Minisztériumot vezeti majd.

Szabó Pál tárcavezetőként legfontosabb feladatának a közszolgáltatásokról szóló törvény megalkotását nevezte. Szerinte ugyanis a nagy állami vállalatok "liberalizációra vannak ítélve" a kormány feladata, hogy versenyképessé tegye az állami szolgáltatókat a piaci vetélytársaikkal szemben.

A leendő miniszter ezen kívül fontosnak nevezte a jó kapcsolatot az állami cégek munkavállalóival, mert szerinte rendszeres találkozókkal és kölcsönös nyitottsággal el lehet kerülni az elégedetlenségeket.

Kérdésre válaszolva Szabó Pál leszögezte: elkötelezett híve az energetikai kérdések hazai megoldásának, így a paksi atomerőmű üzemidő meghosszabbításának, illetve egy új termelő blokk megépítésének is.

A miniszter-jelölt elmondta: bár tudja, hogy a kormány szét akarja választani az MVM-et és a MAVIR-t és utóbbit az Új Tulajdonosi Program keretében beveztné a tőzsdére, de Szabó Pál szerint a MAVIR jelentősen erősíti az MVM-et.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogbandát lepleztek le a pásztói rendőrök

Drogbandát lepleztek le nemrég a pásztói rendőrök és a házkutatások alkalmával két olyan nemzeti… Tovább olvasom