Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

A gazdasági miniszter a vendéglői áfa-csalás szereplője?

MDF-hez közeli körök egyértelművé tették, hogy Kóka János volt az a titokzatos, nagy formátumú európai ., akinek asszisztense áfa nélkül, inkább zsebbe akart fizetni egy zártkörű rendezvényen, ahol az SZDSZ elnökválasztásának győztesét ünnepelték.
A Manager Magazin állítása szerint – a tulajdonossal közölte: „a politikus a rendezvény áfával értendő bruttó árát nem fizetné, inkább zsebbe fizetne, hiszen ez a magánpénze, nem a hivatali büdzséből megy"

Dávid Ibolya a Nap TV pénteki adásában – név említése nélkül – megismételte a Manager Magazin állítását, és megvádolta az APEH-et, hogy a politikai rendőrség szerepét vette magára. Mint mondta, - a Manager Magazin júniusi számát idézve - az APEH berendelte a vendéglőst, soron kívüli eljárás keretében megbírságolták. Az MDF elnöknője összefüggésbe hozta a Manager Magazin teljes gárdájának elbocsátását és átszervezését is az információ publikálásával.

Dávid Ibolya ezután kifejtette: "az eljárás kezd a Kádár-korszak legsötétebb praktikáira emlékeztetni. Mi azt várjuk, és hétfőn a parlamentben azonnali kérdést fogalmazunk meg – elsősorban Gyurcsány Ferenc, másodsorban Veres pénzügyminiszter felé –, adjanak kielégítő választ: fel lehet-e használni az APEH-et arra, hogy ilyen és hasonló esetekben eltussoljanak egy ügyet, és az APEH-et valamiféle politikai rendőrségként használják fel". Mint hozzátette: Azt várjuk az érintett minisztertől, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, a kormányfőtől pedig vizsgálatot kérünk. „Nem lehet áfa-csaló a magyar kormányban" – szögezte le az ellenzéki pártelnök. Arra az újságírói felvetésre, hogy a miniszterelnök nem tudja, kiről van szó, a pártvezető úgy reagált: ha nem tudja, akkor miért indított eljárást a pénzügyminiszter az APEH-en keresztül az étteremtulajdonos ellen?

Kóka János gazdasági miniszter, az SZDSZ elnöke korábban azt mondta: nem ismeri az írást, ezért nem vizsgálódnak, de elvben elítéli az ilyen eseteket.Még hozzátette: Az SZDSZ véleménye ezzel kapcsolatban nyilvánvaló: nem lehetnek olyan kiváltságok, amelyek politikust érinthetnek, ilyen módon mindenkinek be kell tartani a törvényeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz inkább az egészségügyre költene

Tovább olvasom