Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

A gazdasági után oktatási programmal is készül az MSZP

Megtárgyalta és támogatta a párt gazdasági kilábalási koncepcióját az MSZP választmánya szombaton.
A szocialisták országjárást indítanak terveik bemutatására, és oktatáspolitikai javaslataik kidolgozásával folytatják a programalkotást.

A választmányi ülésről újságíróknak beszámoló Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető elmondta: a testület megfelelőnek, reálisnak ítélte a csütörtökön bemutatott gazdasági program vitairatát, egyetértett társadalompolitikai céljaival, és helyeselte az időzítését is.

Tájékoztatása szerint az MSZP országjárást indít a program megismertetésére. A szocialisták ezután oktatáspolitikai koncepciójuk kidolgozásával folytatják a programalkotást, az várhatóan már a novemberi választmányi ülésen téma lesz.

Ezzel kapcsolatban Mesterházy Attila elmondta, hogy gazdaságpolitikai terveikhez hasonlóan további szakpolitikai programjaikat is megküldik majd a demokratikus ellenzéki pártoknak, mozgalmaknak, valamint az érdekképviseleteknek. Ezt azzal indokolta, hogy az ellenzéki együttműködés csak programok alapján képzelhető el.

Botka László választmányi elnök a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a kormányváltás óta minden lényeges gazdasági mutató romlott: recesszió van, harmincezerrel kevesebben dolgoznak a piacgazdaságban, ráadásul hárommillióra nőtt azoknak a száma, akiknek rezsitartozásuk van. A szocialisták igazságosabb adó- és családtámogatási rendszerrel változtatnának ezen - mondta.

A készülő oktatási program szükségszerűségét azzal indokolta, Szeged polgármestereként világosan látja, hogy a közoktatásban eddig nem látott káosz és bizonytalanság uralkodik az iskolák január 1-jén bekövetkező államosítás miatt.

Azzal kapcsolatban, hogy - Orbán Viktor miniszterelnök pénteki közlése szerint - az Európai Unió a jövő évre tervezett 764 milliárd forintos költségvetési kiigazítást sem tartja elegendőnek, és további egyenlegjavító intézkedéseket vár a kormánytól, Mesterházy Attila elmondta: nem örülnek, hogy az EU hiteltelennek tartja a magyar költségvetési politikát, az újabb korrekció ugyanis közvetve ismét az emberek terheit növeli majd. Szerinte a bankok, ahogy eddig, ezután is át fogják hárítani a veszteségük egy részét az ügyfeleikre, és így tesznek majd azok a közműcégek is, amelyeknek a vezetékeik után kell adót fizetniük.

Az MSZP-elnök azt hangsúlyozta, hogy a megszorítások az unortodox gazdaságpolitika miatt váltak szükségessé. Ezekben a gazdaságpolitikai megoldásokban már csak két ember bízik, "sajnos az egyiket miniszterelnöknek, a másikat gazdasági miniszternek hívják" - fűzte hozzá.

Olvasóink írták

 • 4. Mozimasiniszta 2012. október 20. 19:52
  „köszönjük kedves Hiller Sityu, a szadeszes segédlettel elbutított sok-sok fiatalt, kiknek semmi kilátása nincs egy jobb életre, hacsak önerőből nem tanulnak ugyanannyit, mint amennyit elvesztegettek a Bolognai
  rendszernek nevezett szabadelvű agymenésben, hogy a cigányok értelmi szintjére leszállított érettségiről
  már ne is beszéljünk, a szakmunkás képzésről se - mert az nincs is ! Kössz cuci titánok ! maradjatok nyugton, annál is inkább mert Szanyi kapitány ismét megerősítette : nem Ti ......tok a spanyolviackot...”
 • 3. lukrecia 2012. október 20. 17:42
  „Pedig nem fognak maradni a parlamentben. Az országgyűlési képviselői létszám kb a jelenlegi felére fog csökkenni . Pontos szám ismert. A leosztás már megy a jelenlegi szereplők között, csak nem publikus. Valakiknek vissza kell vonulni, valakik maradhatnak. A távozóknak hatalmas végkielégítés biztosított fű alatt.
  Sajnálom egyébként az Mszp-t mert ismét nem az emberek nyelvén beszél és hall. Illetve mellébeszél melléhall.
  Ha be vannak fagyasztva a rezsiköltségek a lakósság felé hogyan tudja a szolgáltató áthárítani a megnövelt adót a lakosságra. ??? A nap kérdése kedves Mszp ---hogyan.?? Vagy inkább emeljük a hús árát tovább , hogy hőzöngeni tudjatok??”
 • 2. papsajt 2012. október 20. 16:02
  „bármit megjátszanak,és megígérnek,csak maradhassanak a parlamentbe Lendvai és társai.”
 • 1. kipkop 2012. október 20. 15:39
  „Botka és az igazságosabb adó? Mesterházy a tévé műsorvezető által 10-szer feltett kérdésre, hogy az átlagkereső (220.000 Ft) az mszp adókulcsával többet vagy kevesebbet fog hazavinni, nem válaszolt! Rossz a hallása? Netán többet fognak adózni az emberek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjakat adományozott három 56-os szervezet a forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) józsefvárosi, Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) hegyvidéki polgármester, Lezsák… Tovább olvasom