Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

A GKI örül a vesztes Eb-pályázatnak

Inkább szerencsésnek tartja a GKI Gazdaságkutató Zrt. a döntést, hogy nem a magyar-horvát pályázat nyerte meg a 2012-es labdarúgó Eb rendezési jogát. A szakemberek szerint veszélyeztethette volna Magyarország költségvetésének egyensúlyát a rendezéssel kapcsolatos költségek túllépése.
A pályázat nem volt megfelelően előkészítve - mondta a GKI Zrt. kutatásvezetője. Fennállt volna annak a veszélye, hogy a rendezéssel kapcsolatos beruházások költségei jóval nagyobbak, mint amekkorát terveztek. Ez kockázatos: Magyarország euro-csatlakozási menetrendjét megzavarta volna ugyanis, és növekedett volna az államháztartási hiány - fejtette ki Losoncz Miklós.

Feltételezhető, hogy a külföldi befektetők is hasonlóan értékelték volna, ha az Eb rendezési jogát a magyar-horvát pályázat nyeri meg. Ennek következményeként magyarországi befektetéseiket csökkentették volna, ami a forint gyengülését eredményezi - mondta a kutatásvezető.

Losoncz Miklós szerint a jelen helyzetben legfontosabb a költségvetés egyensúlya. A szociális kiadásokat kellett volna csökkenteni, vagy valahonnan máshonnan elvonni pénzt, ha túllépik a rendezés során a tervezett költségeket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszúrtak egy férfit Cigi az alvázban Baleset Rongáltak az Ady Endre úton Fqkaszát loptak

sopron» A Kossuth Lajos utcai telefonfülkében egy vérző hátú férfi kér segítséget –… Tovább olvasom