Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

A Greenpeace a hétfői Paksi üzemzavart bírálja

Nem biztonságos a nukleáris energia használata és egy atomerőműben bekövetkezett esetleges baleset nagyon súlyos és soha nem látott következményekkel járhat - így reagált a Greenpeace közleményében a hétfői, paksi atomerőműben történt üzemzavarra.
A környezetvédők szerint a késői tájékoztatás, illetve az emberi mulasztás miatti baleset felveti a kérdést, valóban biztonságos-e az ország legveszélyesebb erőműve.

A zöld szervezet közleményében emlékeztet arra, hogy a 2003-as paksi üzemzavart is először kettes, majd később hármas fokozatba sorolták a nemzetközi nukleáris eseményskálán. A Paksi Atomerőmű közleményében ugyan az áll, hogy ezúttal radioaktív kibocsátás nem történt, mégsem tisztázott teljesen, hogy az elszakadt mérőlánc milyen mértékben sugárzó.

A Greenpeace felháborítónak tartja, hogy a hétfői üzemzavarról csak másnap délután értesül az ország. "Az atomenergia a legveszélyesebb energiaforrás, és a legkisebb fennakadás is beláthatatlan következményekkel járhat, amiről jogunk van azonnal információt kapni." - közölte Stoll Barbara, a Greenpeace energia és klíma kampányosa.

Olvasóink írták

  • 2. bo 2009. május 07. 07:53
    „És a négy mancs még ezután jön!:-)”
  • 1. apuka 2009. május 06. 17:32
    „A Greenpeace ismét hazudik és félre tájékoztat. Egy atomerőműben is vannak olyan balesetek, aminek semmi köze a nukleáris folyamatokhoz. El kellene végre hinni, hogy egy ilyen erőműben szakemeberek dolgoznak, akiknek semmilyen érdeke nem fűződik ahhoz, hogy eltitkoljanak egy balesetet. Nem is szólva arról, hogy vannak olyan szakértő nemzetközi szervezetek, akik jobban meg tudják intélni egy baleset jelentőségét, mint a Greenpeace lelkes amatőrjei. Sajnos az is a baj, hogy ezek a zöld aktivisták nem tudják, hogy mihez nem értenek. Könnyen hihető hazugságokat, fél igazságokat pedig könnyű kitalálni. A zöldek gyöngesége akkor jön igazán elő, amikor nem csak tagadni, hanem tenni kéne valamit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó a történelem érettségin: a töri nem volt nagy durranás

Az Oktatási Hivatal közlése szerint egy intézményben próbálkoztak bombariadóval, négy helyszínen pedig hibásak voltak a nyomtatványok, de ezeket gyorsan kicserélték. Tovább olvasom