Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

A gyógyításon spórol a kormány

Az ideinél 65 milliárd forinttal kevesebbet fordítana 2013-ban a kormány az egészségügyre - írta a Népszabadság.
Az egészségügy lesz az ország jövő évi költségvetésének vesztese, a parlamenthez benyújtott törvényjavaslat szerint az ideinél 65 milliárd forinttal kevesebbet fordít 2013-ban a kormány az egészségügyre, ennyivel kevesebbet költhetnek a kórházak, háziorvosi rendelők - írja a Népszabadság szombaton.

Keményen megvágják a gyógyszerkasszát is: a lap korábbi információjának megfelelően jövőre 157 milliárd forint jut csak a támogatásokra, míg idén még 219 milliárd forint volt ebben a kasszában.

A parlamenthez benyújtott törvényjavaslat szerint az egészségügyi ágazatnak a részesedése a teljes büdzséből az idei 8,3 százalékról jövőre 7,7 százalékra csökken, ami összegszerűen azt jelenti, hogy míg idén 1191 milliárd forintot szánt a kormány az egészségügyre, a következő évben ennél kevesebbet, 1126 milliárdot használhatnak fel a kórházak, háziorvosi rendelők.

Olvasóink írták

 • 1. Együgyű 2012. június 16. 07:36
  „,,A gyógyításon spórol a kormány"
  Teljesen igaza van a nemzeti kormányunknak!
  Aki a kettesek közül beteg lesz, az már kiesik rövid vagy hosszú távra, távon a 21. századi rabszolgamunka világából. Tehát mihaszna, értéktelen emberré válik a Fidesz-KDNP pártszövetség tagjai szemében. Ezeknek az embereknek csak jelképes juttatás jár. A várhatóan kieső emberek pótlása is jelenleg megoldott, mivel annyian várnak jelenleg is munkalehetőségre. Az egészséges emberek élettere is várhatóan ezen, spórolással nőni fog. Erről is az elmúlt nyolc év tehet majd? A 2/3 által felhatalmazott kormány többségnek így 1 Milla új jól fizető fejlett nyugati színvonalú munkahelyet sem kell teremtenie vagy ide csábítani! Továbbá senkit nem kell a munka világába visszavezetni!
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!
  Aki nem érti, azt sajnálom! Félremagyarázni az írásomat szabad, mint mindent a kormány tagjainak és követőiknek!
  OFF.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korrigálták a vasúti menetrendet

A módosítás mintegy 100 település közel 800 ezer lakosának közlekedési lehetőségeiben hoz kedvező… Tovább olvasom