Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

A Gyulai Húskombinát működtethető

A Gyulai Húskombinát kedvezőbb helyzetben van mint Kapuvár, ésszerűbb gazdálkodással és a márka termékek megőrzésével az üzem működtethető - jelentette ki Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára Békésen.
Az államtitkár kifejtette: ésszerűbb gazdálkodással, kizárólag gyulai és csabai kolbászok előállításával és májasok gyártásával az üzem életképes, működtethető. " Amit a kormány megtehetett egy magáncég érdekében, azt mind megtette és én is" - tette hozzá. Folyamatosan kapcsolatban áll a város polgármesterével, a térség képviselőivel és a felszámolóval és úgy látja a Gyulai Húskombinát megmenthető - magyarázta.

A Gyulai Húskombinát jelenleg 3-4 napokat tud dolgozni, kevés a hazai sertésalapanyag a piacon, nem tudja a megrendeléseket teljesíteni, nem jut elegendő hasított félsertéshez. A húskombinát előtt két alternatíva áll: csak annyi terméket állít elő, amennyihez sikerül hazai alapanyagot vásárolnia, vagy importból dolgozik, de az már nem lesz gyulai brand. A mezőgazdasági tárca segítségével a húskombinát az áruházláncokkal tavasszal fél évre szóló szerződéseket írt alá, a kombinát teljes kapacitására. Megjegyezte: az alapanyaghiány a vágóhíddal rendelkező húsipari cégeknek is gondot okoz.

Olvasóink írták

 • 2. Együgyű 2012. november 16. 11:48
  „,,A Gyulai Húskombinát működtethető"
  Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára az egyik a múltban volt polihisztorok egyike, aki a jelenben feltámadt? A cikkben megjelenők kinek az érdekeit fogják a valóságban szolgálni? A Gyulai Húskombinátnál is bevezetik a minimálbérért történő robotolást? Talán esetleg Gyulán a közmunkában történő foglalkoztatás fog nőni új jól fizető munkahelyekkel?”
 • 1. klj-54 2012. november 16. 08:23
  „Hihetetlen egy pasas!
  Neki még a sírból is kikelnek a halottak aláírni az adásvételi szerződést:)
  És persze Jolly Joker, mert mindenhez ért ...
  No az ilyenek miatt állunk a csőd szélén!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hölvényi: a kormány biztosítja, hogy az egyházak elláthassák feladataikat

Az egyházi feladatvállalás támogatásának mértéke attól is függ, hogy milyenek az ország anyagi… Tovább olvasom