Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

A gyülekezési törvényről

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök három jogi szaktekintéllyel konzultál a gyülekezési jog módosításáról; a jogszabályt a kormány sem szigorítani, sem enyhíteni nem akarja – közölte a Kormányszóvivői Iroda.

Dokumentációs központ

Dokumentációs központot hoz létre a Fidesz az október 23-án történt, szerintük „törvénytelen rendőrterror” feltárására. Várják mindazok bejelentéseit, akik október 23-án Budapesten törvénytelen rendőri támadásnak voltak kitéve, és nekik, ha igénylik, jogi védelmet is nyújtanak. A bejelentés szerint emellett videofelvételeket és szemtanúk bejelentéseit is várják telefonon, e-mailben, illetve személyesen a Fidesz Demokrácia Központjának Polgárok Házában található irodájában.

Újabb feljelentések

Újabb két feljelentés érkezett az ügyészségre a rendőrök ellen az október 23-i rendőri intézkedések miatt – közölte a Fővárosi Főügyészség. Korábban többen jelezték, hogy feljelentést tesznek a „rendőri túlkapások” miatt. Ezt szerda délig négyen tették meg. Pk bántalmazás hivatalos eljárásban vétség gyanúja miatt tettek feljelentést az ügyészségen. Ugyancsak szerdán, az Országgyűlés Emberi Jogi, Rendészeti és Nemzetbiztonsági Bizottságainak együttes ülésén Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő is bejelentette, hogy korábbi álláspontjával ellentétben mégis feljelentést tesz az október 23-án vele szemben foganatosított erőszakos rendőri fellépés miatt.

Plusz kétmilliárd

A kormány a központi költségvetés tartalékából a többletköltségek finanszírozására újabb 2 milliárd 71 millió forintot biztosított a rendőrség számára. A rendőrség szeptember 18., a Magyar Televízió (MTV) székházának ostroma óta fokozott készültségben van, és többször rendkívüli biztosítási és tömegoszlatási feladatokban vett részt. Azóta mindennap átlagosan két-háromezer rendőr van szolgálatban, és a rendkívüli túlórákat teljesítő rendőrök bérére, valamint a csapatok ellátására és szállítására az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban nincs fedezet. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KÉSZ-hangverseny

Győr. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete hagyományos hangversenyét a 250 éve… Tovább olvasom