Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

A gyűrűk ura - A király visszatér

A Szövetség küldetése lassan a végéhez közeledik. Szauron seregei támadásra készülnek Gondor fővárosa, Minas Tirith ellen. Az emberek népének utolsó végvára, az egykor hatalmas birodalom irányítása ma egy gyengülő helytartó kezében van.
Az embereknek most jobban szüksége lenne királyra, mint valaha. De vajon elég bátor lesz-e Aragorn, hogy felfedje származását, és szembenézzen végzetével?
Miközben Gandalf minden erejével azon van, hogy Gondorban sereget toborozzon, Théoden is összeszedi embereit a szomszédos Rohanban, hogy csatlakozzanak a háborúhoz Gondor oldalán. Bátorsága és szenvedélyes kitartása ellenére az emberek népének hadserege maréknyi csupán a birodalmat lerohanni készülő ellenfél hatalmas légiói mellett.

Minden győzelem áldozatokat követel. Nagy veszteségei ellenére a Szövetség tagjai is bátran indulnak életük legnagyobb csatájára, melyben egy nagy közös cél vezérli őket: minél inkább megnehezíteni Szauron dolgát, és esélyt adni Frodónak, hogy teljesítse küldetését.

Frodó, Samu és Gollam egyre mélyebbre hatolnak a gonosz földjének belseje felé, miközben Frodó emberfeletti küzdelmet vív a Gyűrűvel, ami folyamatosan teszteli hűségét és emberségét, ezért egyre inkább társaira kell hagyatkoznia.

A király visszatér, mielőtt elvezetne Tolkien trilógiájának befejezéséhez, meghökkentő kalandokat tartogat az emberek népének hősi harcáról és arról, hogy kellő bátorsággal, elkötelezettséggel és céltudatossággal még a legkisebb is fordíthat egyet a világ kerekén.

INFÓ

A trilógiából leginkább a harmadik epizód világít rá Tolkien regényének lényegére. „Egyfelől ott ez a mindent elsöprő háború, másfelől itt ez a két apró hobbit, Frodó és Samu - mondja Peter Jackson rendező. - A mindent eldöntő háború kimenetele átvitt és szó szerinti értelemben egyaránt ennek a két apró lénynek a kezében van, ezért az ő sorsuk megmutatása volt a legfontosabb számomra.

Minden storyline, amit követtünk, szereplőink kalandos utazása - ami érdekli őket, amiért harcolnak, amiért barátaikat vesztették el - ehhez a filmhez vezetett - folytatja a rendező. - A figurák az őket ért események hatására nagy változáson mennek keresztül útjuk során, soha többé nem lesznek olyanok, mint a történet elején. A király visszatér a legérzelmesebb a három film közül."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerítés a hansági nádból

Nagy Sándor tizenkilenc éve arat nádat a Hanságban. Ahogy mondja: munkájuk teljesen az időjárástól… Tovább olvasom