Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 29°C Még több cikk.

A háború veszélyezteti a GPS-szolgáltatást

A mobiltelefon felhasználók, akik előfizettek egy GPS (Global Positioning System) szolgáltatásra, a háború miatt számíthatnak arra, hogy a szolgáltatásuk megszakad - közölte a Kyodo Hírszolgálat.
Az egyik mobil telefon szolgáltató, a KDDI kifejtette, hogy fennáll annak a kockázata, hogy a háború aláaknázza – bizonytalanná teszi a GPS pontos adatszolgáltatását. A KDDI GPS szolgáltatása, – mondta a cég szóvivője, műholdakon keresztül történik.

Ha a hadi célok megkívánják, akkor az U.S.Department of Defense (USA Védelmi Minisztérium) számos műholdat eltéríthet, illetve blokkolhatja a működését.

A szolgáltatást igénybe vevők hátrányos helyzetbe kerülnek, folytatta a riport, mert a KDDI cégnek a műholdakon alapul a GPS MAP szolgáltatása – ami a telefonáló azonnali helyzet meghatározását biztosítja. Ez a KDDI igen fejlett, és jelentős, un. CDMA2000 szolgáltatása.
Az ügyfelük 1x telefonál, és a szolgáltató azonnal meghatározhatja a földrajzi helyzetét. Ezután a kezelőszemélyzet folyamatosa követni tudja a felhasználót, biztosítva ezzel azt, hogy meghatározott tevékenységeket a GPS – CDMA2000 rendszeren keresztül elvégezhessenek.
Ilyenek lehetnek különféle értékesítési, és vásárlási műveletek, mind vállalatok, mind magánszemélyek részére. Magán felhasználói leginkább a mindennapi életben közvetlen kapcsolattal elvégezhető tevékenységek távoli lehetőségét használják ki.
Ezek lehetnek egyszerű vásárlások, különféle gyűjtő hobbyk cserelehetőség visszajelzései, de ide sorolhatók egészségügyi kérdések, biztosítások, nyomkövető biztonsági szolgáltatások, emlékeztetések egyaránt.

A háború, és ezzel párhuzamosan az U.S. Department of Defense műholdakra vonatkozó privilégiumai, technikai lehetőségei - azok eltérítésével, vagy blokkolásával ilyen egyszerű, hétköznapi módon is kihat a polgárok életére, megszüntetve egy most terjedő, meghonosodó hasznos szolgáltatás igénybevételét.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyádat is

Tovább olvasom