Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

A haj szem előtt van

A világ nagy fodrászipari cégei már alkalmazzák az úgynevezett eye-tracking technológiát, amikor egy szemre szerelt kis kamera segítségével megállapítják, a szép vagy éppen csúnya haj mennyire hívja fel magára – és gazdájára – a figyelmet.
A haj fontos szerepet játszik abban, hogyan ítélünk meg valakit elsőre. A divatos, fényes, egyenes, egészséges haj láttán a nézőknek a tisztaság, a fiatalság és az egészség jutott eszébe – állapítja meg közleményében az egyik világcég. Az egyesült államokbeli kutatás során megfigyelték, hogy amikor a haj rosszabb állapotban volt, a tesztelők hosszabb ideig figyelték a száraz hajvégek, kiálló hajszálak területét és kevesebb figyelmet szentelnek az arcnak. Ugyanakkor a jó frizura és az egészséges haj nem vonja el a szájról és a szemről a tekintetet, hanem „kiragyogtatja" azt.

Az eye-tracking technológia a nem tudatos magatartásformákat, a vegetatív szemmozgásokat követi. Például azt, hogy valójában hová is néznek az emberek, miközben beszélnek. Érdekes megfigyelés volt, hogy a nők, bár a haj negatív, kényes pontjait meglátták, kevésbé negatívan alkották meg véleményüket a szóban forgó hölgy szépségéről, mint az várható volt. Ezzel ellentétben a férfiak sokkal „direktebbek" voltak és alacsonyabban osztályozták ugyanazon nők szépségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leállította a kereskedelmi bálnavadászatát Izland

A hazai kereslet visszaesésével indokolta a kereskedelmi bálnavadászat leállítását az izlandi… Tovább olvasom