Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

A Halál a Ragadozó ellen (AVP: Alien Vs. Predator)

Az Alien vs Predator - A Halál a Ragadozó ellen című moziban a filmtörténet két talán legismertebb földönkívüli lénye, két kultikus szörnyeteg csap össze. Mindazok, akik végigkísérték az Alien- és a Predator-filmek diadalmenetét az elmúlt évtizedekben, nagy örömmel fogják köszönteni a legújabb opuszt, amelyben megduplázódnak a veszélyek és a kalandok.
rendező: Paul W.S. Anderson

író: Paul W.S. Anderson, Dan O'Bannon, Ronald Shusett, Jim Thomas, John Thomas
forgatókönyvíró: Paul W.S. Anderson
operatőr: David Johnson
zene: Harald Kloser, Thomas Schobel, Thomas Wanker
producer: Gordon Carroll, David Giler, Walter Hill, John Davis
executive producer: Wyck Godfrey, Thomas M. Hammel, Mike Richardson
vágó: Alexander Berner

szereplő(k):
Sanaa Lathan (Alexa Woods)
Lance Henriksen (Charles Bishop Weyland)
Raoul Bova (Sebastian de Rosa)
Ewen Bremner (Graeme Miller)
Colin Salmon (Maxwell Stafford)
Tommy Flanagan (Mark Verheiden)
Agathe De La Boulaye (Adele Rousseau)
Sam Troughton (Thomas Parks)

A film sztorija

Tudósok és szakértők egy csapata érkezik az Antarktiszra, hogy felkutassanak egy a jégkéreg alatt rejtőző ősi piramist, azonban hamarosan rá kell döbbenniük, hogy ez a felfedezés nem is olyan örömteli, sőt, veszélyt jelenthet az egész emberiségre: a piramis belsejében ugyanis két földönkívüli fajra bukkanak, akik évezredek óta háborúznak egymással a mélyben. Mindegy, melyikük kerül ki győztesként, mi csak veszíthetünk.

Az izgalmasnak tűnő, de tragédiába torkolló kaland akkor veszi kezdetét, amikor a milliárdos gyáros, Charles Bishop Weyland összehív egy archeológusokból, tudósokból és biztonsági szakértőkből álló csoportot, élükön a környezetvédő és világutazó Alexa Woodsszal, hogy vizsgáljanak meg egy a mélyen az Antarktisz jege alól sugárzó titokzatos objektumot.

Amit a fagyott felszín alatt 650 méteres mélységben találnak, az eleinte lázas izgalomba hozza, majd halálra rémíti őket. Egy különös piramisra bukkannak, amiben az azték, egyiptomi és kambodzsai kultúra jegyei keverednek. A piramis belsejében olyan fejlett technológiával megépített teremrendszer rejlik, amit nyilvánvalóan csakis földönkívüli tudás alakíthatott ki, és évezredeken keresztül használt is. A termek falai váratlanul képesek átalakulni, csapdába ejteni és elvágni egymástól a csapat tagjait.

Teremről teremre haladva végül fény derül a rettenetes igazságra: Predátorok tartanak életben egy foglyul ejtett Alien Királynőt, aki százévenként egyszer rak tojásokat. A Predator sarjakat összeeresztik az Alien ivadékokkal, hogy a velük való harcban teszteljék őket. A kutatócsoport érkezése idején épp egy ilyen bizarr beavatási ceremónia zajlik: a Halál és a Ragadozó ivadékai háborúznak egymással. www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Internetes világszavazás az amerikai elnökjelöltekre

Az amerikai Benrik Ltd. kezdeményezése nyomán a világ minden táján élő emberek online leadhatják… Tovább olvasom