Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

A hálószobába jön a Fidesz

Új szervezet alakult: a Magyar Családtudományi Társaság (MCST), amelynek megalakítása révén ismét kísérletet tesz a kormány arra, hogy beavatkozzon a családok életébe - írja a Népszava keddi száma.
A szociáldemokrata napilap cikke szerint az MCST még csak szerveződik, de a válást elvető, az egyszülős családban felnövő gyerekeket bűnözésre hajlamosnak tartó Tudomány a családért egyesület bázisán jöhet létre.

A társaság a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) épületében alakult meg, uniós pénzekre is pályázna, de összefonódik az MTA-val, a kormánnyal, céljai pedig egybecsengenek az új alaptörvény elveivel. Balásházy Imre, az MCST elnöke a Népszavának elmondta: a társaság kizárólag a népesedési problémákkal kíván foglalkozni, semmit sem tenne kötelezővé.

A vallások által összegyűjtött tudást elemeznék az emberi kapcsolatokra vetítve. Az MCST alakuló ülését a Nefmi háttérintézményében tartották, ahol bejelentették: uniós forrásokra is pályáznak. A találkozón részt vett Rónaszékiné Keresztes Mónika fideszes képviselő, az egyik alapító tag Téglássy Imre, a radikális magzatvédő Alfa Szövetség elnöke.

Olvasóink írták

  • 1. balihoho 2012. február 28. 13:06
    „a ez is csak az Uniós pénzek lenyúlását célozza, tartsák el azok, akik létrehozták.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csodára várnak a rossz adósok

Reménytelennek tartják a helyzetüket a fizetésképtelen devizaadósok. Tovább olvasom