Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

A Hamász nem teszi le a fegyvert

A kijelölt palesztin kormányfő szerint a befagyasztott izraeli átutalások és nyugati segélyek helyett a palesztinok az arab országok támogatására számíthatnak.
Iszmajil Haníja a BBC-nek adott nyilatkozatában ismét visszautasította, hogy letegyék a fegyvert és elismerjék Izraelt. Abbász palesztin elnök egyébként ma kéri föl kormányalakításra Haníját.

Közben Teheránban tárgyal Háled Mesaal, a Hamász politikai vezetője. A jelzésértékű látogatást Mesaal a teheráni repülőtéren mindenekelőtt azzal indokolta, hogy a Hamász mindig is hálás lesz Iránnak azért a támogatásért, amelyet szervezetének nyújtott. Mesaal találkozik Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnökkel, s fogadja őt Hamenei ajatolláh, az ország legfőbb vallási vezetője.

Háled Mesaal elsősorban a palesztin parlamenti választáson győztes Hamász választási programjáról tájékoztatja majd az iráni elnököt. A megbeszélésen vélhetően szó esik majd a palesztinoknak szánt iráni segélyről is. Ennek kapcsán a Hamász korábbi álláspontja változatlan. A palesztin államadósság teljes összegét fedező támogatás nem a mozgalmat, hanem a palesztin népet illeti, az adományt a leendő Hamász-kormány csak abban az esetben tudja elfogadni, ha Irán a segély folyósítását nem köti feltételekhez.

Megölték az Iszlám Dzsihád egyik vezetőjét

Közben izraeli katonák megölték az éjjel az Iszlám Dzsihád radikális palesztin mozgalom fegyveres szárnyának vezetőjét. Az eset a ciszjordániai Náblusz városában történt. Az izraeli hadsereg szóvivője megerősítette az Iszlám Dzsihád katonai vezetőjének halálhírét. A szóvivő szerint izraeli katonák több fegyveres férfira nyitottak tüzet, s egyet közülük megöltek.

Krónika Hírszolgálat
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei civilsiker

Szombathelyen rendezték a Nemzeti Civil Alapprogram kollégiumválasztó elektori gyűlését, amelyen a… Tovább olvasom