Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

A héten befejeződik a tanítás

A tanévzáróra készülődnek a soproni iskolák is. Az utolsó napok a sportprogramok és a kikapcsolódás jegyében zajlanak. A rossz jegyek javítására már nincs lehetőség, ugyanis az osztályozó értekezletek már megtörténtek.
Az általános és középiskolákban a pedagógusok már a bizonyítványok kitöltésével, aláírásával foglalkoznak, a tanulók pedig a nyári vakációra és a tanévzáró ünnepségre készülnek.

A jegyek már megvannak

– Kedden megtartottuk az osztályozó értekezletet, az iskola hétszáz tanulója közül 4–5 százalék nem felelt meg a tantárgyi követelményeknek – mondta el Tóth Péterné, a Deák Téri Általános Iskola igazgatója. – Ez esetben javítóvizsga tehető, illetve a rosszabbul teljesítő alsós tanuló szülői kérésre ismételheti az évfolyamot.
A Deák téri iskolában szombaton tartják az évzárót, ezután a diákok közül sokan részt vesznek az iskola által szervezett egyhetes balatoni táborozáson. A művészeti képzésben részesülők pedig az Prségbe utazhatnak kézművestáborba. A tervezett oktatási reformokkal kapcsolatban – melyek emelkedő tanóraszámot, illetve elbocsátásokat említenek – az igazgató elmondta, hivatalos tájékoztatást még nem kapott az intézmény. – Reméljük, lehetőség lesz arra, hogy tehetséggondozási tevékenységet és közösségi órákat tarthatnak pedagógusaink, így talán nem lesz szükség elbocsátásra – tette hozzá Tóth Péterné. – Tizenegy éve igazgatom az iskolát, a hétszáz tanulóra jutó ötvennyolc pedagógus közül úgy gondolom, senki nem felesleges.

Hagyományos sportnap

A Handler Nándor Szakképző Iskola ma sportnappal búcsúzik a tanévtől. Az egészséges életmódot népszerűsítő, immár hagyományos program kedvelt a diákok körében, akik ilyenkor kirándulás, lovaglás, kerékpártúra és sok más aktív mozgásforma közül választhatnak. – A jegyeket már lezártuk, épp a bizonyítványokat töltjük ki – mondta el a Kisalföldnek Králik Tibor igazgató. – A bukások tekintetében javulást tapasztaltunk a korábbi évekhez hasonlítva, idén nyolc százalék nem felelt meg az elvárásoknak. Legtöbben közismereti tárgyból, matematikából és magyar nyelvtanból tesznek javítóvizsgát. Évzárónk holnap lesz, ezután a szóbeli érettségik kezdődnek. A nem végzősök pedig a kötelező szakmai gyakorlatba vágnak bele hétfőtől.

Csak a hírekből értesültek

Az esetleges változásokról a Handlerban is csak a hírekből értesültek. Mint az igazgató fogalmazott, a hivatalos tájékoztatásig nem készülnek a reformra. – Természetesen vannak országok, ahol magasabb a kötelező óraszám, mint Magyarországon – zárta az igazgató. – Azonban észre kellene venni, hogy a pedagógusnak az óraadáson kívül számtalan más feladata van, ezt a jogszabályalkotók remélem, figyelembe veszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

gólparádék és egy parádés meccs

H csoport, 1. forduló:

Spanyolország–Ukrajna 4–0 (2–0) Tovább olvasom