Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

A héten drágult a kőolaj és gyengült a forint

A magyarországi üzemanyagárakat befolyásoló tényezők közül a Brent könnyűolaj ára több mint kétéves csúcsra emelkedett a hét végére, a dollár pedig közel 5 forinttal drágult az egy héttel korábbihoz képest.
Az északi-tengeri Brent könnyűolaj szabadpiaci ára a legközelebbi, februári határidőre hordónként (159 liter) 94,74 dolláron, 2008 októbere óta a legmagasabb szinten is járt pénteken az Intercontinental Exchange londoni jegyzésében. A nap végére aztán némileg csökkent a Brent ára, végül 93,46 dolláron zárt, ami azonban még mindig közel 2 dolláros drágulás az egy héttel korábbi, 91,78 dolláros hordónkénti árhoz képest.

A dollárt 212,32 forinton jegyezték péntek este a nemzetközi bankközi devizapiacon, az egy héttel korábbi 207,74 forint után.

Az európai párlatkereskedelem számára irányadó gázolajjegyzés tonnánként 781,87 dolláron végzett a legközelebbi határidőre, januári szállításra Londonban, az egy héttel korábbi 761,75 dollár után.

A héten mérséklődött a benzin ára Magyarországon, a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelemi árát a Mol Nyrt szerdán bruttó 2 forinttal csökkentette, a gázolaj ára nem változott. A benzin átlagára így 355-356 forintra csökkent, a gázolajé 345 forint maradt.

Az előző héten a Mol bruttó 4-4 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát, ezzel mindkét üzemanyag ára történelmi csúcsa emelkedett.

Olvasóink írták

  • 2. florian70 2010. december 27. 08:44
    „1. hozzászólás igazságkereső 2010.12.26. 19:18

    Mi ez az elembertelenedett állapot, mely jellemzi hazánkat idestova húsz éve,mely az elmúlt nyolc évben "csupán" felerősödött?!"
    Akkor és csak is akkor lettél volna igazságos ha hozzá raktad volna még ,az elmúlt 8 hónapot ami lassan de biztosan több kárt okoz az országnak mint az elmúlt nyolc év .INKÁBB KERESSÉL VALAMI MÁST MINT AZ IGAZSÁGOT, MERT VILÁGTALANUL ELFOGULTAN AZT SOSEM FOGOD MEGTALÁLNI”
  • 1. igazságkereső 2010. december 26. 19:18
    „Már csak két kérdésre kellene választ adni a hozzáértők részéről: miért olcsóbb az üzemanyag mindezek ellenére a bennünket körülvevő országokban? A másik: mikor szándékoznak befejezni a fiskális spekulációt, a kartellezést és a multikulturális simlit? Ugyan is az un. devizaválsághoz semmiköze nincs a svájci franknak, a magyarországi devizahitelesek hitelei ne mis látták az alpesi valutát,csupán annak árfolyamán szedik vissza a bankok a havi törlesztőrészletet! Így válhatott lehetségessé az, hogy a virtuális "devizaválság"közepette a magyar bankok 300-350 milliárd forint tiszta nyereségre tettek szert és ezt a tényt a hazánkban működő leánybankok anyabankjai ismerték el. a harmadik ráadáskérdés: miért kell tönkretenni a magyar "devizahiteleseket,miért akarják továbbra is elárverezni a lakásokat és majd kilakoltatni,hiszen a bankok által nyújtott hitelek egy igen jelentős része már visszafizetésre is került,és mi lesz az országunkban ugyancsak a svájci frankban eladósodott cégekkel, intézményekkel? Őket is kirámolják az utcára,vagy netán privilegizált helyzetbe kerülnek? De akkor a magyar polgárok, akik önhibájukon kívül kerültek fizetésképtelen helyzetbe,miért "nem kaphatnak kegyelmet"? Mi ez az elembertelenedett állapot, mely jellemzi hazánkat idestova húsz éve,mely az elmúlt nyolc évben "csupán" felerősödött?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a család éve

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia erre az alkalomra írt körlevelét országszerte felolvassák a szentmiséken. Tovább olvasom