Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

A héten foglalkoznak az uniós források átcsoportosításával

A kormány már ezen a héten foglalkozik azzal, pontosan hogyan csoportosítsanak át bizonyos uniós forrásokat a vállalkozások megsegítéséhez. Bizonyos területeken egyedül is dönthet a kormány, de vannak olyan források, amelyekről egyeztetni kell Brüsszellel, az érintett régióval vagy hivatallal.
Az operatív programok közötti átcsoportosításról például tárgyalni kell Brüsszellel, az erről szóló egyeztetést már megkezdte a miniszter - mondta a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón Varju László, aki december elsejétől a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára lesz.

A gazdasági válság miatt 2009-ben és 2010-ben összesen 1400 milliárd forint direkt támogatáshoz juthatnának a vállalkozások az uniós források átcsoportosításával a kormány tervei szerint.

A miniszterelnök múlt héten Molnár Csabát kérte a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium vezetésére. Az előző miniszter, Szabó Pál a monorierdői vonatbaleset után mondott le. Molnár Csaba korábban államtitkár volt a gazdasági tárcánál. Ezt az államtitkári posztot Varju László kapja meg decembertől, aki most a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. A miniszterelnök a fejlesztéspolitika gyakorlati megvalósítását és gyorsítását várja az új államtitkártól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőr tanúk meghallgatásával folytatódott a Zsanett-per

Több mint féltucatnyi rendőr tanú, közöttük a nemi erőszakkal vádolt rendőrök volt parancsnokának… Tovább olvasom