Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

A hétvégén felépül a műjégpálya

A hétvégén ismét építeni kezdik Sopronban, az Aréna mögött a műjégpályát, november közepétől pedig már használhatják is azt a korcsolya szerelmesei. A körülmények, a helyszín és a nyitva tartás valószínűleg a tavalyihoz hasonló marad, a belépőjegyek ára némileg emelkedik.
Idén ismét üzembe helyezik a műjégpályát, várhatóan a hétvégén kezdik meg az áprilisban szétszerelt harmincszor hatvan méteres pálya és sátor újbóli felépítését. – A nyitás biztos időponját egyelőre nem lehet tudni, annyi azonban valószínű, hogy november közepétől ismét üzemel a pálya – tudtuk meg Wischy Pétertől, az üzemeltető Sopron holdingon belül működő ingatlangazdálkodási és -hasznosítási divízió sportrészlegének vezetőjétől. – A tavalyi szezonkezdet előtt a pálya felállításánál jelen voltak az osztrák gyártó szakemberei, most azonban magunkra vagyunk utalva.
A változásokról Wischy Péter elmondta, a helyszín, a szolgáltatások és a körülmények a tavalyiak maradnak, az árak azonban némileg emelkednek. – A napijegyek ára ötszázról hatszáz forintra, a tízalkalmas bérlet pedig négyezerről ötezerre emelkedik – folytatta a sportrészleg vezetője. Az áremelést a Sopron holding az energiaköltségek növekedésével indokolja. – Az üzemeltető tavaly körülbelül hétmillió forintos veszteséggel zárta a szezont, ez is befolyásolta az árképzést. Fontos tudni azonban, hogy az elmúlt évben egy hétig ingyenes volt a pálya használata, ezalatt körülbelül hétezren vették igénybe. Az iskolás csoportok délelőttönként szintén térítésmentesen korcsolyázhattak, bízunk benne, hogy a városvezetés ezt a lehetőséget az idei szezonban is biztosítja. Összességében tavaly több mint huszonötezer jegy kelt el, amit sikernek könyvelhettünk el.
A jeges sportok szerelmesei valószínűleg március 15-ig vehetik igénybe a jégpályát, mivel a használhatósághoz plusz tíz fok alatti hőmérséklet szükséges. – A meleg beköszöntével rohamosan megemelkednek a pálya üzemeltetési költségei, de tavaly ezzel egyidőben, március közepétől tapasztaltuk a látogatottság csökkenését is – zárta Wischy Péter.
A soproni sípálya felvonóját – a korábbi évekhez hasonlóan – hétvégenként ingyenesen használhatják a Dalos-hegyi pálya látogatói. Mint dr. Jámbor Lászlótól, az üzemeltető Taeg Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, sikerült korrigálni a tavalyi évre jellemző műszaki problémákat, és a kezelő személyzet is biztosított lesz. A Dalos-hegyen az első, sportolásra alkalmas hóval egyidőben kezdődik el a síidény.

A műjégpálya nyitva tartása

A műjégpálya novembertől hétköznaponként várhatóan 15 és 20 óra között, hétvégenként pedig délelőtt is, illetve hosszabb nyitva tartással, 22 óráig látogatható. Hétköznaponként délelőtt – előzetes bejelentkezés után – iskolások használhatják a pályát.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meddig tarthatnak a demonstrációk?

Tovább olvasom